Gjærbakst

Halvgrovt grytebrød

Posted on Aug 11th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 12 gram Gjær 2,5 dl kaldt Vann 2,5 dl kald Melk 50 g sammalt Hvete 50 g sammalt Havre 50g sammalt Rug 500 g…

Continue Reading

5 minutters rundstykker!

Posted on Jun 10th, 2016

Er du som jeg og bare elsker nystekte rundstykker i helgene? dissse 5 minutters rundstykkene er så super enkle og de smaker så fantastisk godt, og…

Continue Reading

Aprikosstreusel

Posted on Feb 27th, 2016

Deilig sprøe Aprikosstreusel , med en deilig smak av aprikos, perfekt og servere til kaffen da du venter gjester, også så enkelt og lage. Til…

Continue Reading

Bagel’s New York style

Posted on Oct 6th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 15 g Gjær 1 ss Sukker 2,5 dl Lunkent vann 500 g Hvetemel 1 ts Salt 1. Rør sammen sukker vann og gjær og…

Continue Reading

Barnas Brød

Posted on Oct 20th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 3 dl Lunket vann 1 Egg 25gr gjær…

Continue Reading

Berlinerbolle

Posted on Apr 14th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 900 g Hvetemel 1/2 ts salt 1 ss Ekte vaniljesukker (eller 1 ts vanlig vaniljesukker) 100 g Sukker 50 g Gjær 2…

Continue Reading

Bringebærsnurrer med hvit sjokolade

Posted on May 7th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: Deig: 950-1100 g…

Continue Reading

Brød med saup / Kjernemelk

Posted on Sep 29th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: (2 brød) 20 gram Gjær 1 L Saup/kjernemelk (kan alternativt bruke skummet kulturmelk) 100g sammalt…

Continue Reading

Calzone

Posted on Mar 9th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: Deig: 400g Hvetemel 2,5 dl Lunket vann 0,5 dl oliven olje 25g Gjær Litt salt Noen sukker…

Continue Reading

Chocolate chilli rolls

Posted on Feb 19th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 500-600 g Hvetemel (Tilsett mel til…

Continue Reading

Ciabatta

Posted on Aug 19th, 2013

  Dag 1 Morgen 100 g Surdeig 100 g Lunkent vann 150 g Hvetemel 50 g Rugmel 1. rør sammen og ta over plast og la den stå i ca 12…

Continue Reading

Ciabatta brød

Posted on Feb 10th, 2014

Dag 1 Morgen 100 g Surdeig 100 g kaldt vann 200 g Hvetemel 1. rør sammen og ta over plast og la den stå i ca 12 timer. Dag 1. Kveld 550 g…

Continue Reading

Croissant

Posted on Feb 17th, 2016

Finnes det noe mer deilig enn og nyte en deilig fluffy croissant enten til frokost eller lunsj med deilig pålegg på? det er hvertfall en av mine…

Continue Reading

Cronut

Posted on Sep 24th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: (10 stk) 500 g Butterdeig Olje til fritering Vaniljekrem 1. Kjevle butterdeigen i ca 0,5 cm tykkelse. 2.…

Continue Reading

Dampebrød

Posted on Mar 28th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: (dette gir ett brød dobble og…

Continue Reading

Ekstra grovt Grytebrød

Posted on Sep 8th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 12 gram Gjær 2,5 dl kald Eplejuice 2,5 dl kald Melk 150 g sammalt Hvete 150 g sammalt Havre 150g sammalt…

Continue Reading

Eltefri foccacia

Posted on May 21st, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 500 g Hvetemel 4 dl Kaldt vann 10 g Gjær 1 dl Olivenolje( pluss ca 1 dl til drisling over) en god…

Continue Reading

Eltefri foccacia med basilikum

Posted on Sep 21st, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 500 g Hvetemel 4 dl Kaldt vann 10 g Gjær 1 dl Olivenolje( pluss ca 1 dl til drisling over) en god…

Continue Reading

Eltefri gryteloff

Posted on Feb 19th, 2016

Eltefri Gryteloff er en av de enkleste å en av de beste loff oppskriftene du kan bake, det tar litt tid men det får du virkelig igjen i smaken, og…

Continue Reading

Eltefrie fine rundstykker

Posted on Nov 17th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 10 gram Gjær 5 dl kaldt Vann 5 dl kald Melk Ca 1,2 kg Hvetemel 1 ts salt 1. Bland alle ingrediensene…

Continue Reading

Eltefritt speltbrød

Posted on Apr 14th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 750 g Siktet Speltmel (bytt gjerne ut 1/3 med sammalt spelt) 15 g Gjær 2 ts Salt 6 dl Kaldt vann 1…

Continue Reading

Eple og kanel fletter

Posted on Oct 21st, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 1000 g Hvetemel 5 dl Melk 25g…

Continue Reading

Fastelavn boller

Posted on Feb 28th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: (ca 24 stk) Deig: 950-1100 g…

Continue Reading

Fine frokostbriks

Posted on Apr 7th, 2014

  (Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store) 950-1100 g…

Continue Reading

Fine rundstykker

Posted on Mar 7th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 950-1100 g Hvetemel (Tilsett mel til…

Continue Reading

Flettede Kuvertbrød

Posted on Sep 27th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 2dl Lunket vann 1 Egg 1/2ts Salt 1ss…

Continue Reading

Fletteloff

Posted on Aug 31st, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskiften trenger du: 25gr Gjær 2dl Lunket vann 1 Egg 1/2ts…

Continue Reading

Foccacia med hvitløk og rosmarin

Posted on May 2nd, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 3 ss Olivenolje til deigen 6 dl…

Continue Reading

Foccacia med Nigella frø

Posted on May 21st, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 3 ss Olivenolje til deigen 6 dl…

Continue Reading

Foccacia med Pesto

Posted on Jun 4th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 3 ss Olivenolje til deigen 6 dl…

Continue Reading

Forêt pâtisserie / Skogens kringle

Posted on Jan 17th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 350g Hvetemel 25 g Gjær 1dl…

Continue Reading

Fougasse

Posted on Apr 19th, 2017

Fougasse er ikke så kjent for mange, men fougasse er  den franske slektningen til det mer kjente foccacia, ett deilig brød fyllt med ett deilig…

Continue Reading

Frøbrød

Posted on Sep 23rd, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 2dl Lunket vann 1 Egg 1/2ts Salt 1ss…

Continue Reading

Gourmet loff

Posted on Nov 6th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 75 gram smør 1200g  hvetemel 7…

Continue Reading

Gresskarfrøbrød

Posted on Jan 26th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 12 gram Gjær 2,5 dl kaldt Vann 2,5 dl kald Melk 50 g sammalt Hvete 50 g sammalt Havre 50g sammalt Rug 500 g…

Continue Reading

Grove frokostbriks

Posted on Apr 2nd, 2014

  (Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 500 g Grov bakst 500-700 g…

Continue Reading

Grove Hamburgerbrød

Posted on Aug 4th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 3 dl Lunket vann 1 Egg 25gr…

Continue Reading

Grove pestopølser

Posted on Nov 13th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 2dl Lunket vann 1 Egg 25gr Gjær 1/2ts Salt 1ss Olje 1ss Sukker ca 4,5 dl Hvetemel 2dl Sammalt hvete grov Til…

Continue Reading

Grove rundstykker uten hele korn

Posted on Nov 10th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 3 dl Lunket vann 1 Egg 25gr…

Continue Reading

Grovt Bondebrød

Posted on Sep 18th, 2013

til denne oppskriften trenger du: 250g Surdeig 300g Hvetemel 100g Siktet rugmel 100g Sammalt hvete 100g Sammalt rug 3,25dl Lunket vann 1 ss olje 1.…

Continue Reading

Grovt flatbrød med potet

Posted on Nov 26th, 2015

Denne oppskriften er etter den utrolig dyktige og inspirerende Turbobudeia Bodil Nordjore. Til denne oppskriften trenger du: (20 Leiver) 1 Kg…

Continue Reading

Gruebrød en smak av hjembygda

Posted on Jan 13th, 2017

Har du hørt om ett kornslag som heter svedjerug?  Svedjerug har sin opprinnelse fra steder man har drevet svedjebruk. Svedjerug har en fantastisk…

Continue Reading

Gryterundstykker

Posted on Oct 13th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 12 små jern/keramikkgryter 12 cm 25 gram Gjær 5 dl kaldt Vann 5 dl kald Melk Ca 1,2 kg Hvetemel 1 ts…

Continue Reading

Hamarbollen

Posted on Jan 25th, 2014

Dette er en av de oppskriftene jeg føler det trengs litt mer forklaring på hvordan er blitt til, jeg sitter og tenker på Hamar, byen jeg bor i,…

Continue Reading

Hamburger brød

Posted on Oct 7th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 25g Gjær 1/2 ts Salt 2dl Vann 4,5dl…

Continue Reading

Harestykker

Posted on Apr 16th, 2014

  (Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 950-1100 g Hvetemel (Tilsett mel…

Continue Reading

Havregrynsbrød

Posted on Nov 23rd, 2015

Til denne oppskriften trenger du 5dl Vann 1 ts Salt 1 ss Honning 200 g Havregryn 1,5 dl Kald melk melk 1 ss Sitronsaft 25 g…

Continue Reading

Hvit pizza med røkelaks og ruccola

Posted on Mar 14th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: Deig: 400g Hvetemel 2,5 dl Lunket vann 0,5 dl oliven olje 25g Gjær Litt salt Noen sukker korn Fyll: 2 ss Smør 2…

Continue Reading

Hvordan lage surdeigskultur

Posted on Jun 12th, 2013

Hvordan lage surdeigs kultur: Bruk det melet du ønsker, jeg har to kulturer, en av rug og en av hvete. Dag 1. 1,5 dl sammalt øko. mel 0,5 dl…

Continue Reading

I Finns blomsterhage

Posted on May 3rd, 2015

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: Deig: 950-1100 g…

Continue Reading

Italiensk Landbrød

Posted on Sep 22nd, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 350 g Durum hvetemel 30 g siktet Rugmel 10 g Salt 10 g Gjær 2,5 dl Lunkent vann 1. Elt alle ingrediensene…

Continue Reading

Kake-husets Superbrød

Posted on Apr 28th, 2014

Dette brødet er veldig saftig og godt og ikke minst inneholder det kun 100 g siktet hvetemel. I og med att brødene inneholder sitron juice og att…

Continue Reading

Kaku

Posted on Apr 29th, 2015

Her i Hedmark sier vi kaku for brød, men for meg er Kaku ett spesielt type brød som er halvgrovt og de fleste liker. Og til denne oppskriften…

Continue Reading

Kanel og nøttesnurrer med sjokolade

Posted on Aug 24th, 2016

Hvem elsker vel ikke duften av nystekt gjærbakst? og sammen med nøtter og sjokolade er det en uslåelig kombo. Kanel og nøttesnurrer med sjokolade…

Continue Reading

Kanelsnegle

Posted on Aug 20th, 2015

  Til denne oppskriften trenger du: ( 10 stk) 500 g Butterdeig 5 ss Kanel 100 g Sukker 2 ss Romtemperert smør 1. Kjevle…

Continue Reading

Kanelsnurrer

Posted on Sep 3rd, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: Deig: 950-1100 g…

Continue Reading

Kanelsnurrer med snøfriskglaze

Posted on Jun 3rd, 2017

Gjærbakst er min aller største svakhet her i livet, og kanelsnurrer er en av favorittene, disse kanelsnurrene er i tilleg toppet med en deilig…

Continue Reading

Kebabrull brød

Posted on Nov 4th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 3  dl Hvetemel 1,5 ts Bakepulver 1/4  dl  Olje 1  dl  Varmt vann 1 ts Sukker 1. Bland sammen alle…

Continue Reading

Kjøttsnurr

Posted on Feb 24th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: Deig: 500-650 g Hvetemel (Tilsett mel til du har en passe klissete deig) 1 ss honning 3 dl Melk 25 g Gjær 1/4 ts…

Continue Reading

Knekkebrød

Posted on Jan 6th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 2 dl grov sammalt hvete 2 dl Fibra mel 4 dl store havregryn 2 dl solsikkekjerner 1 dl sesamfrø 1 dl…

Continue Reading

Linfrøfletter

Posted on Nov 3rd, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 2dl Lunket vann 1 Egg 1/2ts…

Continue Reading

Luftige briks

Posted on Jul 16th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store) 950-1100 g…

Continue Reading

Luftige og saftige fylte horn, helt perfekt stekt!

Posted on Mar 31st, 2016

Dette innlegget inneholder sponsede produkter Grove horn er noe jeg aldri har fått til bra, for de har så lett for og bli tørre noe som ikke…

Continue Reading

Luksus julekake

Posted on Nov 27th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: (gir 3 små eller 1 stort) 125 g…

Continue Reading

Lussekatter

Posted on Dec 12th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 950 g Hvetemel 5 dl melk 1 g…

Continue Reading

Mine luftigste å beste boller

Posted on Feb 12th, 2015

Dette er en oppskrift jeg alltid har vært glad i siden jeg fikk den for mange år siden da jeg studerte i Sverige, og disse egner seg ypperlig til…

Continue Reading

Naan Brød med nigella

Posted on Jun 29th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 2,5 dl vann 25 g gjær 1 dl Naturell youghurt 100 g smør 1 ts Salt 2 ts Sukker 650 g Hvetemel 4 ss…

Continue Reading

Naanbrød med koriander

Posted on Jan 14th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 2,5 dl vann 25 g gjær 1 dl Naturell youghurt 100 g smør 1 ts Salt 2 ts Sukker 650 g Hvetemel 4 ss…

Continue Reading

Nan Brød

Posted on Nov 11th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 2,5 dl vann 25 g gjær 1 dl Naturell youghurt 100 g smør 1 ts Salt 2 ts Sukker 650 g Hvetemel 4 ss…

Continue Reading

No knead bread

Posted on Jan 3rd, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 25 gram Gjær 5 dl kaldt Vann 5 dl kald Melk 100g sammalt Hvete 100g sammalt Havre 100g sammalt Rug 1 kg…

Continue Reading

Noknead Pizzabunn

Posted on Sep 15th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 300 g Tipo 00 Hvetemel 2,5 dl Kaldt vann 1/2 ts Salt 1/3 ts Honning 5 g Gjær 1 ss Olivenolje 1. Rør alle…

Continue Reading

Ostebriks

Posted on Oct 14th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 25g Gjær 1/2 ts Salt 2dl…

Continue Reading

Ostesnurrer

Posted on May 19th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 600-800 dl Hvetemel til du har en…

Continue Reading

Ølandshvetebrød

Posted on Sep 1st, 2015

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 850-1000 g Siktet Ølandshvete…

Continue Reading

Pannetone ala Kake-huset

Posted on Dec 15th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: (en stor eller 12 små) 1,75 dl Helmelk 12 g gjær 500 g Hvetemel 150 g Smør 1 ts Salt 1 Egg (og…

Continue Reading

Parmesanbagel

Posted on Jun 19th, 2016

Parmesanbagel er en helt fantastisk god bagel med deilig smak av parmesan, passer like godt til kjøttpålegg, ost eller kanskje min favoritt…

Continue Reading

Pestobrød

Posted on Oct 4th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 2dl Lunket vann 1 Egg 25gr…

Continue Reading

Pestobrød

Posted on Aug 25th, 2015

25 (Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 950-1100 g Hvetemel (Tilsett…

Continue Reading

Piroger

Posted on Jan 13th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: Fyll: 1 boks Tomat pure 400 g…

Continue Reading

Pitabrød

Posted on Feb 17th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 25 g Gjær 3 dl Melk 1ss Smør 400 g hvetemel 1ts Salt 1. Sett ovnen på 300 grader. 2. Bland alle…

Continue Reading

Pizzasnurrer

Posted on Jan 7th, 2016

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store) 950-1100 g…

Continue Reading

Plommestreusel

Posted on Apr 3rd, 2016

Deilig sprøe plommestreusel , med en deilig smak av plommer med madeira, perfekt og servere til kaffen da du venter gjester, også så enkelt og…

Continue Reading

Pølsebrød

Posted on Feb 3rd, 2015

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 20g Gjær 1/2 ts Salt 2dl…

Continue Reading

Rabarbra knuter

Posted on Jun 23rd, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: Deig: 950-1100 g…

Continue Reading

Rug og hvetemel baguetter

Posted on Jul 11th, 2013

  Til denne oppskriften trenger du: 300 g hvetemel 200 g sammalt rug 1 ss havsalt 250 g surdeig 3 1/2 dl lunkent vann egg til…

Continue Reading

Rustikke baguetter

Posted on Jan 7th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 12 gram Gjær 2,5 dl kaldt Vann 2,5 dl kald Melk 50 g sammalt Hvete 50 g sammalt Havre 50g sammalt Rug 500 g…

Continue Reading

Saftig og godt brød

Posted on Jun 11th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 800 g hvetemel 200 g sammalt rug 1 ss havsalt 500 g surdeig 6 ½ dl lunkent vann mel til pynt 1. Bland…

Continue Reading

Sjokolade baguetter

Posted on Jan 29th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 400g Hvetemel 25g gjær 2dl …

Continue Reading

Smørbrødkake / Smörgåstårta

Posted on Jun 3rd, 2015

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 50 gram smør 600g  hvetemel 3,5…

Continue Reading

Smørdeig / butterdeig

Posted on Apr 9th, 2014

Smørdeig er noe mange bakere også kjøper inn da det er tidkrevende og vanskelig og få til, men det er mulig Til denne oppskriften trenger…

Continue Reading

Solbærknuter

Posted on Sep 12th, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: ca 24 stk Deig: 950-1100 g…

Continue Reading

Søte Surdeigsboller

Posted on Jul 3rd, 2013

  Til denne oppskriften trenger du: 2 dl Melk 1 dl Fløte 1 dl Surdeig 3/4 dl Sukker en klype salt 5 dl Hvetemel 1 ss Kardemomme 1 egg for…

Continue Reading

Spicy hamburger brød

Posted on Oct 31st, 2014

Hvem elsker ikke hamburgere? og da passer deilige spicy hamburger brød .Disse myke og smakfulle hamburgerbrødene er toppet med nigella frø noe som…

Continue Reading

Sprø parmesansticks

Posted on Aug 21st, 2016

Deilige parmesansticks kan du servere med en deilig dip, du kan ha de som ett tilbehør til middagen,til grillmaten, eller bare som en deilig snacks.…

Continue Reading

Stablebrød

Posted on Jul 15th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: 75 gram smør 1200g hvetemel 7 dl melk 50 gram gjær 1 ts salt 80 g Soltørkede tomater 50 g…

Continue Reading

Steinrøysa neri bakken/ Blåbærkringle

Posted on Aug 25th, 2014

Opphavet til denne oppskriften er det att jeg henter inspirasjon uansett hvor jeg er og hva jeg hører, en sanger jeg alltid har likt er Alf Prøysen…

Continue Reading

Sticky monkey bread

Posted on Oct 1st, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: Deig: 950-1100 g…

Continue Reading

Trdelnik , Chimney cake , Skorsteinkake

Posted on Jan 17th, 2017

I fjor februar var jeg i Praha/Tsjekkia og nesten rundt hvert eneste gatehjørne var det en Trdelnik selger, deilig gjærbakst stekt over glødende…

Continue Reading

Trestokker

Posted on May 23rd, 2017

Sommeren er tid for turer og festivaler, og da er det viktig og ha mat som metter lenge, smaker godt og er lett og spise i farta, trestokker er…

Continue Reading

Turbrød

Posted on May 12th, 2014

  (Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 3 dl Lunket vann 1 Egg 25gr…

Continue Reading

Valmue foccacia

Posted on Aug 18th, 2015

Blogurat Til denne oppskriften trenger du: 500 g Hvetemel 4 dl Kaldt vann 70 g Valmuefrø 10 g Gjær 1 dl Olivenolje( pluss ca 1 dl…

Continue Reading

Valnøtt brød

Posted on Mar 21st, 2014

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 25 gram Gjær 4 dl kaldt Vann 5 dl…

Continue Reading

Vanilje Brioche

Posted on Jun 8th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 350g Hvetemel 20g gjær 1dl Melk 50g Sukker 3 Egg 200g Smør 1 Vaniljestang 500ml Vaniljekrem 1 egg til…

Continue Reading

Vanilje og kanel Fletter

Posted on Sep 30th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 1000 g Hvetemel 5 dl Melk 25g…

Continue Reading

Verdens beste brød!

Posted on Sep 30th, 2016

Det er kanskje litt risky og kalle noe for verdens beste brød, men det er noe dette er! Og du kan variere det i det uendelige, det tar litt lengre…

Continue Reading

Wienerpecan

Posted on Apr 18th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: 500 g Smørdeig (kjøp eller lag selv) 200 g malte Pecan nøtter 2 Eggehvitter 2 dl sukker 50 g lett hakkede…

Continue Reading

Yoghurt brød

Posted on Jan 19th, 2015

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 1 dl vann 2 dl Yoghurt 1…

Continue Reading