Yoghurt brød

IMG_1233

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

1 dl vann

2 dl Yoghurt

1 Egg

25gr gjær

1/2ts Salt

25 g Smør

1ss Sukker

1 ss Sitronsaft

ca 4,5 dl Hvetemel

1dl Sammalt hvete grov

1dl Sammalt rug grov

25gr Sesamfrø

30 g Hele byggkorn

1. Varm opp vann og yoghurt til 37 grader.

2. Bland alle ingrediensene til en smidig og fin deig, tilsett romtemperert smør mot slutten av eltetiden.

3. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.

4. Del deigen i 2 emner og form 2 brød.

IMG_1222

5. Legg brødene på ei bakeplate.

6.. Dekk brødene med plast og la heve til dobbel størrelse.

7.. Pensle med egg

8. Stek i ca 20 min på 220 grader

IMG_1230

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar