Bringebærsnurrer med hvit sjokolade

IMG_4570

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

Deig:

950-1100 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ts Kardemomme

100 g Sukker

2 ts Ekte vaniljesukker

6 dl Melk

50 g Gjær

150 g Smør romtemperert

1 Egg

1 ss Honning

150 g God hvit sjokolade

Bringebærfyll:

4 dl Bringebær pure (eller lag selv)

1 dl sukker

1 Vaniljestang

Start med og lage Bringebærblandingen:

1. Ha alle ingrediensene i en kjele.

2. Snitt opp en vaniljestang og skrap ut frøene, ha frøene og stangen i bringebær pureen.

3. Varm opp på svak varme og la det tykkne.

4. Da den er tykk nok ta den av kjelen og avkjøl (stikk nedi en skje og den skal henge igjen på baksiden)

IMG_4551

Deigen:

1. Bland egg, honning, sukker, vaniljesukker og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel,kardemomme og melkeblandingen godt sammen.

4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

5. Ha oppi sjokoladen og elt den forsiktig inn i deigen.

6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

7. Ha deigen over på ett melet bakebord.

8. Kjevle deigen til en rektangulær leiv i ca 1 cm i tykkelse.

9. Smør på bringebærblandingen på leiven men etterlat ca 6 cm på toppen.

10.Rull leiven godt sammen  til en pølse

11. Ta en deigskrape eller kniv og kutt i ca 2,5 cm tykke skiver og sett på ett bakepapirkledd bakeplate.

12.  La heve under ett klede til dobbel størrelse. sett ovnen på 225 grader.

13. Pensle med sammenpisket egg.

14. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyllne.

15. Avkjøl på rist.

Disse kan du fryse og ta opp igjen hvis du trenger varm de bare i ca 5 min 200 grader og de er som nystekte.

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar