Halvgrovt grytebrød

IMG_8770
Til denne oppskriften trenger du:

12 gram Gjær

2,5 dl kaldt Vann

2,5 dl kald Melk

50 g sammalt Hvete

50 g sammalt Havre

50g sammalt Rug

500 g Hvetemel

25 g Solsikkekjerner

25 g Sesamfrø

25 g Linfrø

1/2 ts salt

IMG_8763

1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.

2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.

3. Velv deigen over på ett bakepapir med mel og brett det 4-5 ganger med en slikkepott.

4. La heve ca 2 timer under bakebollen.

5. Sett en jerngryte inn på nest nederste rille da det er igjen 45 min av hevetiden på 250 grader.

6. Ta ut den varme gryta ha deigen over og sett på lokk, stekes først med lokk i 30 min.

7. Ta av lokket og skru ned til 225 grader og stek 20-30 min til det er gyllent og flott.

8. Avkjøl på rist.

 IMG_8774

Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. vh

    går det ann å bare bruk vann istede for melk?

    • Ja du kan bruke bare vann men vil da anbefale og tilsette en ss nøytral olje. Men aller best smak får du ved og bruke melk:)

Legg igjen en kommentar