Eltefri gryteloff

Eltefri Gryteloff er en av de enkleste å en av de beste loff oppskriftene du kan bake, det tar litt tid men det får du virkelig igjen i smaken, og lager du denne i kveld kan du steke den i morgen:)

Til denne oppskriften trenger du:

5 dl Kald melk

5 dl Kaldt Vann

12 g Gjær

650 g Hvetemel

1/2 ts Salt

1. Rør alle ingrediensene sammen i en bolle.

2. Sett ett lokk over bollen og hev i kjøleskapet i 10-18 timer.

3. Velv deigen over på ett bakepapir med mel og brett det 4-5 ganger med en slikkepott.

4. La heve ca 2 timer under bakebollen.

5. Sett en jerngryte inn på nest nederste rille da det er igjen 45 min av hevetiden på 250 grader.

6. Ta ut den varme gryta ha deigen over og sett på lokk, stekes først med lokk i 30 min.

7. Ta av lokket og skru ned til 225 grader og stek 20-30 min til det er gyllent og flott.

8. Avkjøl på rist.

IMG_6688

 

2 kommentarer

  1. Tror veskemengden i denne oppskriften er feil. Skal sansynligvis være halvparten av det som står

    • Hei hei Væskemengden er korrekt, dette er en eltefri deig du bare rører sammen så den skal være ganske løs:)

Legg igjen en kommentar