Foccacia med hvitløk og rosmarin

IMG_4205

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

3 ss Olivenolje til deigen

6 dl Vann(37 grader)

25g gjær

1 Egg

Saften fra en halv appelsin

1 ss Honning

1 ts salt

900-1000 g hvetemel (tilsett til du har en smidig og glatt deig)

Flaksalt

en god håndfull rosmarin

6 fedd hvitløk

olivenolje til pensling

1. Elt alle ingredienser utenom rosmarin,hvitløk og flaksalt godt ca 10 min i maskin og 15 min for hånd.

2. La deigen heve under klede til dobbel strl.

3. Smør 4 1 liter aluminiumsformer eller legg bakepapir i en langpanne.

4. Del deigen i 4 emner og ha i formene, eller fordel deigen i langpanna.

5. La heve under klede i ca 30 min.

IMG_4128

6. Bruk fingeren og stikk noen fordypninger i deigen.

7. Ringle over olivenolje, og dryss på hakket hvitløk og rosmarin og litt flaksalt.

8. stekes på 225 grader i ca 25 min

9. Avkjøl på rist.

IMG_4200

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar