Parmesanbagel

Parmesanbagel er en helt fantastisk god bagel med deilig smak av parmesan, passer like godt til kjøttpålegg, ost eller kanskje min favoritt Snøfrisk og røkelaks. Bagels er faktisk ikke så vanskelig og lage selv.

Til denne oppskriften trenger du: (8 stk)

15 g Gjær

1 ss Sukker

2,5 dl Lunkent vann

500 g Hvetemel

1 ts Salt

50 g Smør i terninger

150 g Parmesan

50 g Parmesan til topping

1. Rør sammen sukker vann og gjær og la stå i 5 minutter.

2. Elt inn mel, salt, parmesan og smør i gjærblandingen i ca 10 minutter til du har en fast og seig deig.

3. La heve til dobbel størrelse.

4. Del deigen i 8 emner.

5. Lag runde boller og hev under plast i 10 minutter.

6. Kok opp vann i en kjele.

7. Stikk en finger midt i ballen og dra litt utover til du har fått deigen formet som en bagel, og la heve 10 minuttert til.

8. Skru ned varmen på vannet og legg i en og en bagel (legg i så mange du tror du klarer og ha kontroll på om gangen.

9. Sett ovnen på 220 grader.

10. Da bagelene flyter opp lar du de ligge ca 1 minutt (2 minutter om du vil ha de litt seigere i konsistensen), snu de og la de så trekke lik tid på andre siden.

11. Dryss over parmesan med en gang du har tatt de opp av vannet.

12. Legg bagelsene på bakepapir og stek i ovnen ca 20 minutter til legg gyllne.

13. Avkjøl parmesanbagel på rist

IMG_7582

Legg igjen en kommentar