Kake-husets Superbrød

IMG_4958

Dette brødet er veldig saftig og godt og ikke minst inneholder det kun 100 g siktet hvetemel.

I og med att brødene inneholder sitron juice og att smøret skal eltes inn på slutten av eltetiden vil du få ett ytterst saftig og luftig brød.

i tillegg inneholder brødet ulike typer frø som vil bidra til en kilde av f.eks omega 3 og kalsium

Dette brødet er bakt med ekte meierismør uten salt noe som og vil bidra med D-vitamin.

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

KAKE-HUSETS SUPERBRØD

Til denne oppskriften trenger du: (gir to brød)

 ca 100 g Siktet hvetemel

400 g Fibramel (kan byttes ut med sammalt hvete/fullkornsmel)

70 g Sammalt rug Grov

40 g Havregryn

15 gram gjær

20 g Kruskakli

20 g linfrø

20 g solsikkefrø

20 g sesamfrø

60 g byggfrø

60 g Helkorn Hvete

(ønskes ikke hele korn i brødet kjør frø og korn i en foodprosessor til mel)

1 egg

1 ss Honning

1 ss Sitronjuice

ca 430 - 480 g Vann (tilsett så du får en god og seig deig som akkuratt slipper bollen)

40 g Romtemperert smør uten salt

1/2 ts salt

IMG_4939

1. Pisk sammen vann, egg, honning og sitronjuice i en kjele og varm opp til 37 grader.

2. Bland vannblandingen med gjær.

3. Ha alt det tørre i en bolle utenom salt og smør.

4. Ha i gjærblandingen og elt deigen godt sammen.

5. Mot slutten av eltetiden har du i romtemperert smør i terninger og salt.

6. Da deigen er eltet 10-15 min i maskin eller 15-25 min for hånd så den slipper bollen lar du den heve til dobbel størrelse.

7. Del deigen opp i to emner og form to brød (bruk litt olje til og bake ut)

IMG_4942

8. Ha havregryn på bordet og dypp ene siden på brødet og andre siden dypper du i litt linfrø, før du gir det en vri og legger på ett bakepapir på en bakeplate.

9. La heve til dobbel størrelse, og sett på ovnen til 250 grader.

10. Stek i ca 30-40 min, skru ned tempraturen til 200 grader da du setter inn brødet.(midt i ovnen)

11. Avkjøl på rist.

IMG_4945

Det er lov å la seg friste

 

5 kommentarer

  1. Vibeke

    Hei! Tusen takk for kjempefin blogg, med masse gode tips og oppskrifter. Lurer på om du kan være litt mer spesifikk når det gjelder hevetid? Og så lurer jeg på om byggefelt er det samme som byggryn? Evt bløtlegger du disse først da?

    Mvh Vibeke

    • Hei hei
      Hyggelig att du liker siden:)
      Hevetid er litt vanskelig og skrive siden her er det fler faktorer som spiller inn som tempratur på bollen det bakes i, tempratur i luften, hvor lunt det er, hvor mye varme det blir av eltingen og lignende, men gjennomsnittelig heve tid er 1 time forheving og 45min etterheving men dette kan variere veldig, da er det bedre og holde ett lite øye med deigen så man tar den da den er på sitt mest optimale:)

      Byggefelt har jeg faktisk aldri hørt, men hvis du ser i dette innlegget: http://www.kake-huset.no/en-kort-innforing-i-ulike-meltyperfro-og-gjaer/ så ser du hvordan pakningen ser ut, i Kakehusets superbrød bløtlegger jeg de ikke da jeg ønsket litt “tygg” i brødet, men du kan bløtlegge hvis du ønsker det:)

      Mvh Kake-huset

  2. Trond Johnsen

    Hvor mange grader skal ovnen stå på til og begynne med? Flr brødene settes i ovnen.

    • 250 grader så setter du ned til 200 da brødene settes inn:)

      • Trond Johnsen

        Takk! 🙂 Eg e virkelig spent på hvordan dette brødet blir. Eg hadde ikke nøyaktig alt det som står i oppskriften.
        I stedet for vann brukte eg gulerotjuice, hadde ikke byggfrø, helkorn hvete, sitronjuice, kruskakli. Brukte ruggryn, chiafrø, greskarkjerner, hvetekim, havrekli.

        Brukte siktet speltmel istedet for hvetemel. Også brukte eg fullkornshvetemel.
        Malte frø og korn fint med stavmikser. Hadde ellers i det som står i oppskriften.

Legg igjen en kommentar