Verdens beste brød!

Det er kanskje litt risky og kalle noe for verdens beste brød, men det er noe dette er! Og du kan variere det i det uendelige, det tar litt lengre tid og lage med det får du igjen i en fantastisk skorpe og en deilig smak. så derfor drister jeg meg til og kalle det verdens beste brød. I dette brødet er det mye væske som gir en ganske bløt deig, og det er draingen og brettingen du gjør under heving som gjør att brødet danner fantastiske luftlommer og det er det som gjør att brødet får spenst og holder formen sin. Så har du tid så vil jeg absolutt anbefale og lage dette brødet, nemlig verdens beste brød!

 

Til 3 brød trenger du:

1,3 Kg Hvetemel

200 g Enkorn (eller annet korn som du liker smaken på)

5 dl Kaldt vann

5 dl Kald melk (Kan sløyfes men bruk da totalt 1 liter vann)

20 g Salt

10 g Gjær

1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt godt sammen 15-20 min.

2. På dette tidspunktet her liker jeg og finne frem en stor beholder med lokk som jeg sprayer med formfett før jeg har deigen over og lar den heve  2 timer. du kan ha deigen i en bolle med håndkleover med for og få ett best mulig resultat anbefaler jeg og bruke noe med tett lokk.

3. Etter 2 timer drar du deigen forsiktig og legger over seg selv 4 ganger( alle fire "hjørnene") og snur den med skjøten ned, før du lar deigen heve igjen i 45 minutter, gjenta prosessen minst 4 ganger.

4. Ha deigen over på ett melet bakebord og dra deigen litt til du har ett rektangel på ca 40x30 cm og jevnt tykk.

5. Del deigen opp i 3 brød på langs (ca 10 cm brede)

6. Form forsiktig brødene og legg de på en bakeplate

7. Heves 30 min.

8. Forvarm ovnen til 250 grader.

9. Hell 1 dl kokende vann i bunnen av komfyren og sett brødene inn midt i ovnen.

10. Senk tempraturen til 215 og stek i ca 35 minutter.

11. Avkjøl på rist.

verdens beste brød

2 kommentarer

  1. Du skriver- gjenta prosessen 4 ganger…..skal det da heves 45 min mellom de fire gangene også?
    Brødene ser nydelige ut.
    Har lyst til å prøve oppskriften din vettu.
    Ønsker deg en vakker vinter kveld.

    • Ja det stemmer:) dette brødet tar litt tid og lage men man får det virkelig igjen i smak:) en ren og god kornsmak og ett brød som holder seg saftig og godt lenge:)

Legg igjen en kommentar