Ciabatta

IMG_0135

 

Dag 1 Morgen

100 g Surdeig

100 g Lunkent vann

150 g Hvetemel

50 g Rugmel

1. rør sammen og ta over plast og la den stå i ca 12 timer.

Dag 1. Kveld

550 g lunket vann

750 g Hvetemel

25 g salt

IMG_5486

 

1.Kjør alt utenom salt i kjøkkenmaskin i ca 2 min.

2. La hvile i 30 min.

3. Ha i saltet og elt i 3 min til.

4. La heve i romstempratur i 1 time. mens den hever "drar" du deigen tre ganger, først ovenfra og ned, siden fra sidene. du skal kjenne att du spenner deigen.

5. dekk med plast og sett den i kjøleskapet

IMG_0137

 

Dag 2 morgen

1. ha deigen over på en melete kjøkkenbenk

2. del deigen forsiktig i 16 emner som du drar forsiktig i rektangler på bakepapir.

3.sett ovnen på 275 grader.

4 la ciabattaene heve i 40 min

5. ha noen isbiter inn i stekovnen da du setter inn ciabattaene så det blir fin damp.

6. stek i ca 15 min.

7. avkjøl på rist.

IMG_0134

 

perfekt til rekesmørbrød.

Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. Hei.
    Hvordan kan man lage surdeig? Eller går det an å få kjøpt surdeig noe steder?Evnt.hvor? ☺

Legg igjen en kommentar