Valnøtt brød

IMG_3115
Til denne oppskriften trenger du:

25 gram Gjær

4 dl kaldt Vann

5 dl kald Melk

1 dl Fløte

litt god Olje

 ca 1,3 kg Hvetemel

150 g Valnøtter

1 ts salt

IMG_3110

1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.

2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer. (eller annet kaldt rom)

3. Velv deigen over på ett bakepapir og form 3 brød,  bruk godt med mel til og bake de ut.

4. La heve til dobbel størrelse (flyter de litt ut så dytt de litt sammen like før steking)

5. Stek i ca 20-30 min på 250 grader, knakk litt på brødet og er det en hul lyd er det ferdig.

6. Avkjøl på rist.

IMG_3117
 Ypperlig til ostebordet.
Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar