Kjøttsnurr

IMG_3098

Til denne oppskriften trenger du:

Deig:

500-650 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ss honning

3 dl Melk

25 g Gjær

1/4 ts bakepulver

75 g smør romtemperert

1 Egg

1 ts salt

Fyll:

100 g Kål i strimler

1 Løk i strimler

1 Paprika i biter

1 ss Tørket chilli

3 Fedd hvitløk (finhakket)

En dusk persille

2 Gulrøtter (revet)

400 g Kjøttdeig

IMG_3016

Fyllet:

1. Stek kjøttdeig i en gryte.

2. Ha i de andre ingrediensene og la steke til allt er mørt.

3. Smak til med salt og pepper.

4. Avkjøl til du har laget deigen.

Deig og montering:

1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel, bakepulver, salt og melkeblandingen godt sammen.

4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

7. Ha deigen over på ett melet bakebord, og del i to og kjevle ut deigen til en avlang rektangulær leiv

8. Ha fyllet langs midten på leiven, pensle med egg i kantene og rull sammen først til en pølse som du så snurrer rundt til en spiral.

9. Pensle med olje og strø på sesam frø

10. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min

 IMG_3099

Det er lov å la seg friste

 

Legg igjen en kommentar