Bagel’s New York style

IMG_0268

Til denne oppskriften trenger du:

15 g Gjær

1 ss Sukker

2,5 dl Lunkent vann

500 g Hvetemel

1 ts Salt

IMG_0234

1. Rør sammen sukker vann og gjær og la stå i 5 minutter.

2. Elt inn mel og salt i gjærblandingen i ca 10 minutter til du har en fast og seig deig.

3. La heve til dobbel størrelse.

4. Del deigen i 8 emner.

IMG_0239

5. Lag runde boller og hev under plast i 10 minutter.

6. Kok opp vann i en kjele.

IMG_0243

7. Stikk en finger midt i ballen og dra litt utover til du har fått deigen formet som en bagel, og la heve 10 minuttert til.

8. Skru ned varmen på vannet og legg i en og en bagel (legg i så mange du tror du klarer og ha kontroll på om gangen.

9. Sett ovnen på 220 grader.

10. Da bagelene flyter opp lar du de ligge ca 1 minutt (2 minutter om du vil ha de litt seigere i konsistensen), snu de og la de så trekke lik tid på andre siden.

IMG_0246

11. Vil du dekorere med frø og lignende gjør du det med en gang de er tatt opp.

12. Legg bagelsene på bakepapir og stek i ovnen ca 20 minutter til legg gyllne.

13. Avkjøl på rist
IMG_0278Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar