Luftige briks

IMG_4821

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store)

950-1100 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ss honning

3 dl Melk

3 dl Vann

50 g Gjær

1/2 ts bakepulver

100 g Smør romtemperert

1 ss sitronsaft

1 Egg

1 ts salt

Valmuefrø og pisket egg til pensling

IMG_4790

1. Bland egg, honning,vann og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel, bakepulver, sitronsaft og melkeblandingen godt sammen,10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

4. Elt inn det romtempererte smøret og salt de siste minuttene å elt til du har en smidig og god deig.

6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

IMG_4793

7. Ha deigen over på ett melet bakebord  og kjevle ut rektangulære leiver ca 1,5 cm tykk.

IMG_4794

8. Del opp i 8x8 cm store biter og legg på bakebrett.

9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.

IMG_4811

10. Pensle med egg og strø på valmuefrø om ønskelig

11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min

IMG_4821

Det er lov å la seg friste

5 kommentarer

  1. Kristine Bergem

    Hva kan man bruke isteden for honning?

    • Jeg vil anbefale og gå til innkjøp av honning siden det gir en utrolig god smak i gjærbakst, men du kan alternativt bruke samme mengde lys sirup.

  2. Jeg kjevler eigen og den krymper tilbake igjen…. Hva gjør jeg galt?

    • Du har ikke gjort noe galt, det er ett godt tegn på att det er godt med gluten i baksten som vil gi luftig bakst:)

  3. Jeg kjevler eigen og den krymper tilbake igjen…. Hva gjør jeg galt?

Legg igjen en kommentar