(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store)
950-1100 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1 ss honning
3 dl Melk
3 dl Vann
50 g Gjær
1/2 ts bakepulver
100 g Smør romtemperert
1 ss sitronsaft
1 Egg
1 ts salt
Valmuefrø og pisket egg til pensling
1. Bland egg, honning,vann og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
3. Elt mel, bakepulver, sitronsaft og melkeblandingen godt sammen,10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
4. Elt inn det romtempererte smøret og salt de siste minuttene å elt til du har en smidig og god deig.
6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
7. Ha deigen over på ett melet bakebord og kjevle ut rektangulære leiver ca 1,5 cm tykk.
8. Del opp i 8x8 cm store biter og legg på bakebrett.
9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.
10. Pensle med egg og strø på valmuefrø om ønskelig
11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min
Det er lov å la seg friste
Hva kan man bruke isteden for honning?
Jeg vil anbefale og gå til innkjøp av honning siden det gir en utrolig god smak i gjærbakst, men du kan alternativt bruke samme mengde lys sirup.
Jeg kjevler eigen og den krymper tilbake igjen…. Hva gjør jeg galt?
Du har ikke gjort noe galt, det er ett godt tegn på att det er godt med gluten i baksten som vil gi luftig bakst:)
Jeg kjevler eigen og den krymper tilbake igjen…. Hva gjør jeg galt?