Piroger

IMG_1907

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

Fyll:

1 boks Tomat pure

400 g Kjøttdeig

1/2 Paprika

2 fedd hvitløk

1 Løk

3 ss Fløte

1 bunt Persille

Pirog bunn:

1 Egg

1 ss Olje

2 dl Lunket Vann

ca 6 dl Hvetemel

1/2 ts salt

1 ts Honning

25g Gjær

Start med og lage deigen:

1. Ha alle ingrediensene i en bolle og elt godt sammen tilsett mel til en fast men ikke hard deig.

2. La heve til dobbel strl.

 IMG_1906

Fyllet:

1. Ha tomat pure,løk,hvitløk,paprika i en egen steke panne og stek til grønnsakene er møre og tomatpureen har blitt kvitt "rå" smaken.

2. Rør inn fløten.

3. Stek kjøtt deigen for seg selv.

4. bland sammen sausen og kjøttet og tilsett det meste av persillebunten som du har hakket. spar igjen litt til og strø på toppen.

5.  kjevle deigen til en stor leiv og stikk ut sirkler, jeg brukte en dessert ring på 15 cm i diameter. ha fyllet i midten av sirkelen og klem sammen i topp og bunn så du ender opp med en "båt" og legg på bakepapir

6. hev i ca 15 minutter under kjøkken håndkle.

7. stekes i 10-15 min på 225 grader midt i ovnen til gyllne, dryss resten av den hakkede persillen over.

8. avkjøl på rist.

IMG_1912

Server med litt salat eller nyt de som de er til f. eks middag/lunsj

Det er lov å la seg friste

 

2 kommentarer

  1. Grethe

    Dette så og hørtes veldig godt ut .. Dette blir prøvd i morgen

Legg igjen en kommentar