Trestokker

Sommeren er tid for turer og festivaler, og da er det viktig og ha mat som metter lenge, smaker godt og er lett og spise i farta, trestokker er deilig grov gjærbakst som du kan fylle med akkurat hva du vil, jeg har her valgt og fylle de med snøfrisk, salat og røkt skinke som smaker fantastisk godt sammen. for og lage disse har jeg brukt det som heter bakesylindre. Så hvor skal du få tak i bakesylindre? Tescoma føres av Traktøren kjøkkenutstyr her i Norge, og bakesylinderne finner du i katalogen til Traktøren på side 27, så hvis din nærmeste Traktøren ikke har inne kan de sikkert bestille til deg. Alternativt kan du prøve og lage noe tilsvarende av aluminiumfolie men jeg garanterer da ikke for resultatet.

Til denne oppskriften trenger du: ( 10 stk trestokker)

600 g Hvetemel

300 g Grov sammalt svedjerug ( du kan bruke vanlig rug hvis du ønsker)

3 dl Melk

20 g Gjær

Topping:

Vann

Grov sammalt svedjerug

1. Elt sammen alle ingrediensene godt i en kjøkkenmaskin eller for hånd.

2. La deigen heve i ca 50 min.

3. Ha deigen ut på ett melet bakebord og del opp deigen i 10 like deler.

4. Trill alle de 10 deigemnene til pølser.

5.Fest og rull en deigpølse per bakesylinder.

6. Rull bakesylinderen litt frem og tilbake på bordet for att de skal feste seg til sylinderen.

7. La heve 10-15 min.

8. Pensle rullene med vann og rull de i grov sammalt rug.

9. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter, husk og snu de med jevne mellomrom for att de skal bli jevnt stekt.

10. Ta trestokkene av bakesylindrene og avkjøl på rist.

11. Fyll trestokkene med ditt favoritt fyll.

 

 

Legg igjen en kommentar