Saftig og godt brød

IMG_5494

Til denne oppskriften trenger du:

800 g hvetemel

200 g sammalt rug

1 ss havsalt

500 g surdeig

6 ½ dl lunkent vann

mel til pynt

IMG_5493

1. Bland hvetemel, sammalt rug, havsalt og surdeig og vann, men hold igjen 1 dl vann til senere.

2. Elt deigen godt, når deigen er nesten ferdig eltet, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.

3. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken og heve til dobbelt størrelse.

4. Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i tre like store emner. Form til store boller, la bollene heve videre i 30 minutter.

5. Form til avlange brød stekeplate med bakepapir. Dekk brødene med klede, og la heve til dobbelt størrelse.

6. strø litt mel på toppen av brødene. Snitt brødene med en skarp kniv.

7. Stek brødene midt i ovnen ved 225 °C i ca 30-45 minutter til de er gylne.
Avkjøles på rist.

  IMG_5497

Server gjerne lune med brunost på.

Det er lov og la seg friste

Legg igjen en kommentar