Dekke en kake med fondant /sukkerpasta/ marsipan
For og gjøre dette trenger du: 2 smoothere ca 500 g sukkerpasta/marsipan eller fondant Kjevle 1. Jobb sukkerpastaen myk og smidig med hendene. 2.…
Dekke en kake med krem
Til dette trenger du: skal du lage kremkake trenger du Pisket kremfløte som du har tilsatt litt sukker. skal du dekke kaken videre med f. eks…
En kort innføring i ulike meltyper,frø og gjær.
I dette innlegget vil jeg snakke litt om de ulike kornsortene og malingsgradene vi har på mel som vi får tak i på markedet. Noe som er viktig…
Hva er egentlig vanilje?
Innlegget inneholder reklamelenker Hva er egentlig vanilje? Vanilje kommer egentlig fra en orkideplante (Vanilla Planifolia) og har vært…
Hvordan dele opp en kake enkelt
Det du trenger er: Sytråd Konditorkniv 1. lag ett snitt 1 cm langs kanten der du ønsker og dele kaken. 2. Ta nok sytråd så du får dobbeltråd…
Hvordan fylle kaker så de blir pene og stabile
Hvordan fylle en kake pent og stabil: 1. Ta kaken som du har delt pent opp 2. da du har funnet ut hvordan fyll du skal ha så starter du med lag 1,…
Hvordan redde mislykkede karameller
Har karamellene blitt for harde? eller for myke? 1. Del opp karamellene og ha de i en kjele. 2 a.(harde) tilsett 1 dl fløte i kjelen. 2 b. (myke)…
Jack o’lantern / Gresskar lykt
Til denne oppskriften trenger du: Ett gresskar Skje Skarp kniv Tusj Ett par telys 1. Start med og kutte av toppen på…
Jakten på den perfekte pizza
SPONSET INNLEGG. Gjør din stekeovn til en moderne bakerovn og lag den perfekte pizzaen med sprø bunn! Jakten på den perfekte pizza er noe…
Kake-huset’s tips til formkaker
INNLEGGET INNEHOLDER REKLAMELINK Ofte får jeg spørsmål om jeg har tips i forhold til det å bake formkaker og noe av det som er det viktigste…
Kake-huset's tips til formkaker
INNLEGGET INNEHOLDER REKLAMELINK Ofte får jeg spørsmål om jeg har tips i forhold til det å bake formkaker og noe av det som er det viktigste da…
Kake-husets 10 tips til bedre gjærbakst
Noe jeg ofte får spørsmål om er hvordan de kan få vellykket gjærbakst, enten syns de att bakverket blir for tørt, det faller fra hverandre…
Kake-husets 10 tips til perfekte makroner
Her har jeg samlet alle mine beste tips for og kunne oppnå de perfekte makronenene. 1. Bruk alltid romtempererte ingredienser da dette gir ett …
Lage Calla Liljer i sukkerpasta,marsipan og fondant
For og lage Calla liljer trenger du følgende:Sukkerpasta/marsipan eller fondant Hjerte utstikker Lilje former Balltool 1. Kjevle en bit sukkerpasta…
Lage roser i fondant/marsipan/sukkerpasta
For og lage roser trenger du følgende:Sukkerpasta/marsipan eller fondant Roseblad utstikker Balltool 1. Kjevle en bit sukkerpasta i ønsket farge…
Romtemperere smør raskt
Har du glemt og tatt frem smør/margarin for romtemperering? 1. Mål opp smøret du trenger. 2. finn fremm ett rivjern og riv opp smørklumpen på…
Sjokolade er ikke bare sjokolade
Hva er egentlig sjokolade? Det er flere tusen år siden mayafolket og aztekerne kalte sjokolade for «gudenes drikk», men i dag kjenner vi…