No knead bread

IMG_1501
Til denne oppskriften trenger du:
25 gram Gjær

5 dl kaldt Vann

5 dl kald Melk

100g sammalt Hvete

100g sammalt Havre

100g sammalt Rug

1 kg Hvetemel

50g Solsikkekjerner

50g Sesamfrø

50g Linfrø

1 ts salt

IMG_1496
1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.

2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.

3. Velv deigen over på ett bakepapir og form 2 brød, bruklitt mel til og bake de ut så setter de seg ikke fast i fingrene.

4. La heve til dobbel størrelse (flyter de litt ut så dytt de litt sammen like før steking)

5. Stek i ca 20-30 min på 250 grader, knakk litt på brødet og er det en hul lyd er det ferdig.

6. Avkjøl på rist.

IMG_1505
Det er lov å la seg friste

 

4 kommentarer

  1. heidi

    Sammalt mel…..grovt eller fint?

    • Velg det du selv ønsker:)
      jeg bruker bare det som er tilgjengelig i skapet:)

      mvh Kake-huset

  2. Anita Aavik

    Kan jeg lage dette brødet i former? Må jeg ha noe over de?

    • Hei ja du kan lage dette brødet i former om du ønsker, og du trenger ikke ha noe over da du steiker:)

Legg igjen en kommentar