Grove rundstykker uten hele korn

IMG_0426

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

3 dl Lunket vann

1 Egg

25gr gjær

1/2ts Salt

25 g Smør(Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)

1ss Sukker

1 ss Sitronsaft

40 g siktet Hvetemel

320 g Fibra mel

80 g siktet Byggmel

80 g siktet Rug

(1 egg til pensling)

IMG_0391

1. Elt alle ingrediensene godt sammen 15 min med maskin 20 min hvis du gjør det for hånd.

2. Hev til dobbel størelse.

3. Ha deigen på ett melet bakebord og form 12 rundstykker.

IMG_0396

4. Legg brødet på bakeplate og hev til dobbel størelse.

5. Pensle med sammen pisket egg.

6. Stek i ca 15 minutter på 225 grader (til rundstykkene er gyllent og gir en hul lyd)

7. Avkjøl på rist

IMG_0433

Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. YoLo

    Hei.
    Ser ut som dette er samme oppskrift som barnas brød. Det står på rundstykkeoppskriften at brødet skal stekes i 25-35 minutter, men er det riktig ettersom dette er rundstykker som er mindre enn et brød?

    • Hei, ja rundstykker skal steke mindre enn brød, de skal steke ca 15 minutter:)

Legg igjen en kommentar