Turbrød

 IMG_4615

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

3 dl Lunket vann

1 Egg

25gr gjær

1/2ts Salt

25 g Smør

1ss Sukker

1 ss Sitronsaft

ca 4,5 dl Hvetemel

1dl Sammalt hvete grov

1dl Sammalt rug grov

25gr Sesamfrø

25 gr Linfrø

30 g Hele byggkorn

1. Bland alle ingrediensene til en smidig og fin deig, tilsett romtemperert smør mot slutten av eltetiden.

2. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.

3. Del deigen i 2 emner og form 2 store boller.

4. Legg bollene på ei bakeplate.

IMG_4610

5. Dekk brødene med plast og la heve til dobbel størrelse.

6. Pensle med egg og lag ett kryss snitt.

7. stek i ca 20 min på 220 grader

8. avkjøl på rist. og ta med på neste tur, perfekt og bryte opp og dele med andre

 IMG_4620

Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. Reidun Aafedt Flatland

    Godt med heimalaga!

Legg igjen en kommentar