Flettede Kuvertbrød

IMG_0510(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

2dl Lunket vann

1 Egg

1/2ts Salt

1ss Olje

1ss sukker

25gr gjær

ca 4,5 dl Hvetemel

2 dl Sammalt hvete grov

IMG_0498

1. Bland alle ingrediensene til en smidig og fin deig

2. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.

3. Del deigen i 6 emner og form 6 pølser, og flett hver i en fin rund flette, eller rull vanlige rundstykker om du ønsker. (flett etter samme metode som i oppskriften eple og kanel fletter.

4. Legg flettene på ett bake brett.

5. Dekk brødene med plast og la heve til dobbel størrelse.

6. Pensle med egg.

7. stek i ca 20 min på 220 grader

8. avkjøl på rist.

IMG_0518

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar