Solbærknuter

IMG_9409

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du: ca 24 stk

Deig:

950-1100 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1/2 ts Kardemomme

1/2 ts Kanel

100 g Sukker

50 g Ekte vaniljesukker

(har du ikke ekte vaniljesukker bytt ut med 1,5ts vanlig vaniljesukker og øk vanlig sukkermengde med 50 g)

6 dl Melk

50 g Gjær

150 g Smør romtemperert

1 Egg

2 ss Granskuddsirup (kan alternativt bruke honning)

2-3 dl Solbærsyltetøy

IMG_9368

Deigen:

  1. Bland egg, sirup, sukker, vaniljesukker og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
  2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
  3. Elt mel,kardemomme og melkeblandingen godt sammen.
  4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
  5. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
  6. Ha deigen over på ett melet bakebord, og del opp i 24 like emner
  7. Kjevle deigen til en rektangulær leiv i ca 1 cm i tykkelse.

IMG_9371

  1. Smør på solbærsyltetøy på leiven.

9.Rull leiven godt sammen  til en pølse.

  1. Klipp opp pølsa langs midten(etterlat 1 cm på toppen) og flett delene før du snurrer den til en spiral

IMG_9378IMG_9379 IMG_9380

  1. La heve under ett klede til dobbel størrelse. sett ovnen på 225 grader.

IMG_9381

  1. Pensle med sammenpisket egg.
  2. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyllne.
  3. Avkjøl på rist.

Disse kan du fryse og ta opp igjen hvis du trenger varm de bare i ca 5 min 200 grader og de er som nystekte.

IMG_9399

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar