Grove frokostbriks

 IMG_3344

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

500 g Grov bakst

500-700 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ss honning

6 dl Melk

50 g Gjær

1/2 ts bakepulver

100 g Smør romtemperert

1 Egg

1 ts salt

(pluss 50 g smeltet smør)

IMG_3326

1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel, bakepulver, og melkeblandingen godt sammen.

4. Elt inn smør og salt å elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

IMG_3331

7. Ha deigen over på ett melet bakebord  og kjevle ut rektangulære leiver (ca 1 cm tykk) del så opp i rektangler på 6 cm x 12 cm.

IMG_3335

8. pensle på smeltet smør, og rull de sammen til ruller

9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.

IMG_3341

10. Pensle med egg og strø på frø

11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min

 IMG_3348

Det er lov å la seg friste

1 Kommentar

  1. Elin T. Henriksen

    Må prøves , ser kjempegode ut 😀

Legg igjen en kommentar