Sjokoladekake med smash

Deilig sjokoladekake fylt med deilige sprø smash er jo bare en drøm av en kake, det salte mot det litt søte. du trenger ikke lage denne kaken i en savarin form som jeg har gjort, hvis du lager denne sjokoladekaken i en avnlig form anbefaler eg en 18 cm form.

Til denne sjokoladekaken trenger du: (18 cm savarinform)

Kakebunn:

1 Egg

30 g Sukker

15 g Potetmel

7 g Kakao

8 g Hvetemel

1/2 ts Bakepulver

Sjokolademousse:

2 dl Kremfløte

230 g God mørk sjokolade

4 Eggeplommer

2 Eggehvitte

100 g Melis

Fyll:

To poser smash kuler

Kake-huset's Speilglasur

100 g Søtet kondensert melk

150 g Sukker

75 g Vann

175 g mørk sjokolade

13 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Lag Kakebunnen:

1. Pisk sammen egg og sukker til stiv eggedosis.

2. Rør inn de tørre ingrediensene.

3. Ha røra i en 18cm form og stek midt i ovnen på 180 grader i ca7-8 min.

4. Avkjøl på rist.

5. Stikk ut midten av kaken så den passer i savarin formen

Sjokolademousse

1. Pisk fløten til krem.

2. Smelt sjokoladen over vannbad og la avkjøle litt.

3. Pisk opp eggehvitten med melis.

4. Bland eggeplommene inn i sjokoladen.

5. Vend så inn kremen i eggeplommene forsiktig.

6. Vend så inn den stivpiskede eggehvitten.

Montering:

1.  Fyll savarin formen 1/3 full.

2. Strø smashkuler oppå moussen.

3. Hell over  resten av sjokolademoussen.

4. Legg bunnen på moussen og trykk lett ned.

5. La kaken stivne før du fryser den.

Glasering:

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta kaken ut av formen (sett gjerne kaken 60 min i fryseren før du glaserer den så blir glasuren penere, enda bedre om kaken er dypfryst) og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske. Jeg har valgt og lage en blomst av smeltet sjokoladesom er sprayet med spiselig glitter.

Legg igjen en kommentar