Barnas Brød

IMG_0420

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

3 dl Lunket vann

1 Egg

25gr gjær (Dobble gjerne oppskriften etter anntal brød du vil ha men ikke brukl mer enn 50 g gjær)

1/2ts Salt

25 g Smør(Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)

1ss Sukker

1 ss Sitronsaft

40 g siktet Hvetemel

320 g Fibra mel

80 g siktet Byggmel

80 g siktet Rug

IMG_0391

1. Elt alle ingrediensene godt sammen 15 min med maskin 20 min hvis du gjør det for hånd.

2. Hev til dobbel størrelse.IMG_0397

3. Ha deigen på ett melet bakebord og form ett brød, bruk gjerne form.

4. Legg brødet på bakeplate og hev til dobbel størelse.

5. Stek i ca 25-35 minutter på 225 grader (til brødet er gyllent og gir en hul lyd)

6. Avkjøl på rist

IMG_0413

Det er lov å la seg friste

3 kommentarer

  1. Du er flink med baksten. Samt det ser delikat ut

  2. Hei:) Er denne oppskiften til et brød? 🙂

Legg igjen en kommentar