Foccacia med Pesto

IMG_4164

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

3 ss Olivenolje til deigen

6 dl Vann(37 grader)

25g gjær

1 Egg

Saften fra en halv appelsin

1 ss Honning

1 ts salt

900-1000 g hvetemel (tilsett til du har en smidig og glatt deig)

Flaksalt

Litt pesto

IMG_4122

1. Elt alle ingredienser utenom pesto og flaksalt godt ca 10 min i maskin og 15 min for hånd.

2. La deigen ese under klede til dobbel strl.

3. Smør 4 1 liter aluminiumsformer eller legg bakepapir i en langpanne.

4. Del deigen i 4 emner og ha i formene, eller fordel deigen i langpanna.

5. La heve under klede i ca 30 min.

6. Bruk fingeren og stikk noen fordypninger i deigen.

7. Pensle over pesto og dryss på litt flaksalt.

IMG_4152

8. stekes på 225 grader i ca 25 min

9. Avkjøl på rist.

IMG_4160

Det er lov å la seg friste

 

Legg igjen en kommentar