Ostebriks

IMG_0958(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

25g Gjær

1/2 ts Salt

2dl Vann

4,5dl Hvetemel

1/2ts sukker

100g ost ( jeg har brukt halvparten Port salut og halvparten Norvegia)

IMG_0942

1. Bland alle ingrediensene utenom ost.

2. La heve under plast til dobbel størrelse.

3. Form briks etter ønsket størrelse.

4. La heve på bakeplate til dobbel størrelse.

5. Pensle med pisket egg og strø på ost.

6. Stek i 20 min på 225 grader.

7. Avkjøl på rist

IMG_0954

Det er lov å la seg friste.

 

7 kommentarer

  1. Hvor mange ostebrils blir det med denne oppskriften?

    • ca 8 stk, men kommer ann på hvor store du selv lager de:)

  2. Britt Johansen

    Ser nydelige ut, må prøves!!

  3. Kjøres deigen i maskin,- hvor lenge?

    • Jeg kjører alltid deig i maskin men du kan også gjøre dette for hånd:) jeg lar gjerne deigen gå 15-20 minutter på lavhastighet, da bygges glutenet godt opp og du ender opp med saftig bakst som ikke ryer:)

  4. Hvor lenge og hvor mange grader på varmluft? Eneste som fungerer på komfyren

    • Da man steker med varmluft burde du bruke 10-15 grader lavere tempratur:)

Legg igjen en kommentar