IMG_4346

Her i Hedmark sier vi kaku for brød, men for meg er Kaku ett spesielt type brød som er halvgrovt og de fleste liker.

Og til denne oppskriften trenger du:

300 g Hvetemel

300 g Grovbakst mel (sammalt hvete og sammalt rug)

4,5 dl Vann

2 ss Smør

1 ts Salt

50 g Gjær

1. Varm opp vannet til 37 grader.

2. Elt alle ingredienser godt sammen.

3. La heve til dobbel størrelse.

4. Form to brød og la heve til dobbel størrelse.

5. Snitt brødene på langs midtpå.

6. Stekes midt i ovnen på 200 g i ca 40 minutter.

7. Avkjøl på rist.

IMG_4347

2 kommentarer

  1. Marit Kvindesland

    Jeg har stadig problemer med gjærbaksten. I går bakte jeg denne. I dag er den tørr og smuldrete som de fleste andre ting jeg
    baker av brød. Følte jeg gikk helt etter boka. Har du noen ide hva jeg gjør feil? Hilsen Marit

    • Tørr og smuldrete er ett typisk tegn på att deigen er eltet for lite, for da har ikke glutenet fått arbeidet seg sterkt nok til og holde på fuktigheten og bli godt og saftig:)

Legg igjen en kommentar