Grovt flatbrød med potet

Denne oppskriften er etter den utrolig dyktige og inspirerende Turbobudeia Bodil Nordjore.

Til denne oppskriften trenger du: (20 Leiver)

1 Kg Kokt Beate potet

7,5 dl Vann

5 dl Havregryn

Fordeig:

550 g Sammalt hvete fin

550 g Samalt hvete grov

275 g Sammalt rug fin

1 l Melk

Hvetemel til deigen ikke klistrer. (ca 500 g)

Hvis du ønsker kan du gjerne toppe med gode smaker som sesamfrø og salt.

1. Kok opp potetene og kvern de, gjerne to ganger.

2. Kok opp vann og havregryn til grøt.

3. Bland sammen det sammalte melet.

4. Kok opp melken og bland inn potetene og havregrøten.

5. Bland så inn det sammalte melet.

6.  Tilsett så mel til deigen slutter og klistre tilø benken.

7. Del opp deigen i 20 emner.

8. Kjevle emnene så tynne du klarer uten att de ryker, hvis du vil smaksette flatbrødene strø over salt og sesam frø  før du tar de siste kjevletakene.

9. Stekes på middels varme til du får brune flekker og det blir tørt, det tørker endel også mens det avkjøles.

 

 

Legg igjen en kommentar