Fine frokostbriks

 IMG_3284

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:(ca 24 stk store)

950-1100 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ss honning

6 dl Melk

50 g Gjær

1/2 ts bakepulver

100 g Smør romtemperert

1 ss sitronsaft

1 Egg

1 ts salt

(pluss 50 g smeltet smør til pensling)

Valmuefrø og pisket egg til pensling

IMG_3275

1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel, bakepulver, sitronsaft og melkeblandingen godt sammen,10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

4. Elt inn det romtempererte smøret og salt de siste minuttene å elt til du har en smidig og god deig.

6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

IMG_3276

7. Ha deigen over på ett melet bakebord  og kjevle ut rektangulære leiver pensle på med smør og rull sammen til en rull.

8. del opp i 5 cm tykke biter og legg på bakebrett.

IMG_3277

9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.

IMG_3280

10. Pensle med egg og strø på valmuefrø om ønskelig

11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min

 IMG_3287

Det er lov å la seg friste

 

4 kommentarer

  1. Elisabeth Uggen

    Påskefrokost

    • Elisabeth Uggen

      Nam

      • Elisabeth Uggen

        Nam

        • Disse passer peerfekt til påske frokosten:)

Legg igjen en kommentar