Søte Surdeigsboller

IMG_6132

 

Til denne oppskriften trenger du:

2 dl Melk

1 dl Fløte

1 dl Surdeig

3/4 dl Sukker

en klype salt

5 dl Hvetemel

1 ss Kardemomme

1 egg for pensling

IMG_6129

 

1. Løs opp surdeigen i melk, sukker, kardemomme og salt..
2. Rør inn melet, og kna ca 10 min. til du får en elastisk deig. Kna deretter inn rosinene.
3. La stå å heve i ca 12 timer i en bolle med lokk slik at den hever 2-3 ganger sin opprinnelige størrelse. Slå deigen ned og bak ut i passe størrelser. Ha dem på ett brett med bakepapir under.
4. La dem heve i 4-6 timer
5. Rett før du steker dem pisker du sammen ett egg som du glaserer bollene forsiktig, slik at de ikke blir trykt sammen.
6. Stekes på 225°C til de så vidt har blitt gyllende.

IMG_6133

 

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar