Luftige og saftige fylte horn, helt perfekt stekt!

Dette innlegget inneholder sponsede produkter

IMG_7489

Grove horn er noe jeg aldri har fått til bra, for de har så lett for og bli tørre noe som ikke smaker godt. Som nevnt i ett tidligere innlegg inngikk jeg ett samarbeid  med Bosch om å bli Bosch ambassadør og teste ut noen av produktene deres.  Jeg har nå hatt en komfyr og en kjøkkenmaskin fra Bosch hjemme på testing en stund og jeg bare elsker produktene til Bosch, du kan lese mer om den fantastiske kjøkkenmaskinen  ved og trykke her.

IMG_6761

Komfyren jeg har testet ut er en Frittstående komfyr med  3D Varmluft plus som gir god varmefordeling til hele 3 brett!! om gangen.

Jeg har nå brukt denne komfyren en god stund og jeg kan si helt ærlig att det er den beste komfyren jeg har vært borti, stekeresultatet er jevnt og helt fantastisk, og den gjør faktisk baksten bedre siden fuktigheten i baksten blir sirkulert rundt, så det du steker hever bedre i ovnen, som igjen gir ett luftig og saftig resultat.

Koketoppen er superrask og passer helt perfekt i en hektisk hverdag der tid faktisk spiller en viktig rolle da man lager all mat i fra bunnen av, det går faktisk raskere å koke opp vann i kjele enn å bruke den elektriske vannkokeren.

IMG_6766

Noe jeg også er veldig fornøyd med er at ovnen går helt opp til 300 grader noe som er supert da man skal steke f.eks pizza på pizzastål. Den kan og stilles så lavt som 30 grader så har du ekstra dårlig tid så hvorfor ikke la gjærdeigen heve lunt inne i ovnen?

Men nå over til disse deilige hornene, de er luftige og saftige fylt med deilig ost og skinke, i fyllet kan du selvsagt bruke hvilken ost og skinke du vil, men jeg vil anbefale og bruke hvertfall en ost med  god smak som f.eks jarlsberg eller lignende. Disse hornene er også bakt ut med sammalt rug grov som gir de ett deilig rustikt utseende i tillegg får man i seg enda mer av det sunne og grove.

Til denne oppskriften trenger du : (16stk horn)

3 dl Lunket vann

1 Egg

25gr gjær

1/2ts Salt

25 g Smør

1ss Sukker

1 ss Sitronsaft

40 g Siktet Hvetemel

320 g Fibra mel

80 g Siktet byggmel

80 g Siktet rug

(Grov sammalt rug til utbaking)

Fyll:

300 g God ost

300 g Skinke

Finhakkede urter (kan sløyfes)

1. Elt alle ingrediensene godt sammen 15 min med maskin 20 min hvis du gjør det for hånd.

2. Hev til dobbel størelse.

3. Ha deigen på ett melet bakebord og del deigen i to.

4. Ta den ene deigdelen og kjevle ut til en rund leiv i ca 3-4 mm tykkelse.

5. Bruk ett pizzahjul og del leiven i 8 like store trekanter.

6. Fyll trekantene med fyll og rull de fre den tykke siden inn mot den tynne.

7. Gi hornene en liten bøy og legg de på ett bakebrett til heving.

8. Gjenta samme prosessen med den andre deigdelen.

9. La heve til dobbel strl ca 45 min.

10. Stekes i 18-20 min på 180 grader.

11. Avkjøles på rist.

IMG_7489

Som sagt tidligere i innlegget er jeg testpilot for Bosch og har fått både kjøkkenmaskin og komfyr hjem for og teste, men alle mine meninger er oppriktige og jeg hadde ikke skrevet det hvis jeg ikke hadde kunne stått for det, men baksten blir faktisk bedre med en god kjøkkenmaskin og komfyr.

Legg igjen en kommentar