Eltefri foccacia med basilikum

IMG_5108

Til denne oppskriften trenger du:

500 g Hvetemel

4 dl Kaldt vann

10 g Gjær

1 dl Olivenolje( pluss ca 1 dl til drisling over)

en god neve Hakket basilkum

Flaksalt

1. Bland sammen mel, vann, gjær og olje og dekk bollen og sett til heving i kjøleskap 10-12 timer.

2. Kle en liten langpanne med bakepapir.

3. Fordel deigen i langpannen.

4. La deigen heve ca 1 time.

5. Drisle over olivenolje og bruk fingertuppene til og lage litt fordypninger i foccaciaen.

6. Dryss over flaksalt og hakket basilikum.

7. Varm opp grillen til 225-250 grader, og stek brødene i ca 30 minutter på indirekte varme, gjerne på bakestein/stål eller stekes på 225 grader i ca 30 minutter i stekeovn.

8. Avkjøl på rist

IMG_5111

Legg igjen en kommentar