Smørdeig / butterdeig

Smørdeig er noe mange bakere også kjøper inn da det er tidkrevende og vanskelig og få til, men det er mulig

IMG_4160

Til denne oppskriften trenger du:

1000 g Hvetemel

10 g Salt

25 g Gjær

6,5 dl Kald melk

100 g Sukker

20 g Ekte vaniljesukker (eller 1 ts vanlig vaniljesukker, men øk da sukker mengden med 20 g)

500 g Smør

1. Elt alle ingrediensene utenom smør, sammen på lav hastighet i 5-10 min.

2. La deigen hvile 20 min i bollen (dekk med plast)

3. Sett så deigen ca 2 timer i kjøleskap.

IMG_3566

4. Kjevle deigen ut til ett kvadrat i ca 2 cm i tykkelse.

IMG_3567

5. Skjær opp smør og fordel dette midt på og brett deigen over smøret.

IMG_3568

6. Kjevle deigen så i ett rektangel ca 2 cm og brett den i tre over hverandre.

7. Avkjøl deigen i ca 40 min i kjøleskap

IMG_3570

8. Kjevle deigen ut til ett rektangel igjen på ca 2 cm tykkelse og brett i tre over hverandre.

IMG_3572

9. Gjenta steg 6-8 til du har 729 Lag smør i deigen altså 3x3x3x3x3x3 = 729 Lag, så totalt skal du brette 6 ganger.

10 Kjevle deigen ca 5 mm tykk, Del i firkanter og pakk i plast, og frys til du skal bruke den.

Det er lov å la seg friste

0 kommentarer

  1. […] 500 g Butterdeig […]

  2. […] 500 g Butterdeig […]

  3. […] 500 g Smørdeig (kjøp eller lag selv) […]

  4. […] 400 g Butterdeig […]

  5. […] 200g Butterdeig (eller to plater ferdig margarindeig) […]

  6. […] 500 g Butterdeig […]

  7. […] 500 g Smørdeig (kjøp eller lag selv) […]

  8. […] 500 g Butterdeig […]

  9. […] 500 g Butterdeig […]

  10. […] 500 g Butterdeig (oppskrift her) […]

  11. […] 400 g Butterdeig kjøp ferdige plater eller lag selv etter denne oppskriften her […]

  12. […] 500 g Butterdeig […]

Legg igjen en kommentar