Ciabatta brød

IMG_2904

Dag 1 Morgen

100 g Surdeig

100 g kaldt vann

200 g Hvetemel

1. rør sammen og ta over plast og la den stå i ca 12 timer.

Dag 1. Kveld

550 g Kaldt vann

750 g Hvetemel

25 g Salt

15 g Gjær

1dl Oliven olje

IMG_2891

1.Kjør alt utenom salt i kjøkkenmaskin i ca 2 min.

2. La hvile i 30 min.

3. Ha i saltet og elt i 3 min til.

4. La heve i romstempratur i 1 time. mens den hever "drar" du deigen tre ganger, først ovenfra og ned, siden fra sidene. du skal kjenne att du spenner deigen.

5. Dekk med plast og sett den i kjøleskapet

Dag 2 morgen

1. Ha deigen over på en melete kjøkkenbenk

2. Form deigen til to Brød

3. Sett ovnen på 250 grader.

4  La ciabattabrødet heve i 40 min(dobbel strl)

5. Ha noen (6-10) isbiter inn i stekovnen da du setter inn ciabattabrødet så det blir fin damp.

6. Stek i ca 30-45 min.

7. Avkjøl på rist.

 

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar