(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
950 g Hvetemel
5 dl melk
1 g Safran
25 g Gjær
150 g Sukker
1 ts Kardemomme
1/2 ts Salt
1 Egg
150 g Smør
1 Egg til pensling
Noen rosiner til pynt
1. Varm opp melk og smør til 37 grader.
2. Ha safran i melkeblandingen og bland.
3. Ha alle ingredienser i en bakebolle og bland godt sammen.
4. Hev under ett kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse.
5. Del deigen i 20 og trill ut pølser som du former til Julegris,lilje, lussekatter og liljer jeg lagde mest Julegriser(formen i front på bildet)
6. Legg se på to bakebrett og dekk med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse.
7. Pensle med sammenpisket egg og pynt med rosiner
8. stek på 225 grader i 10-15 min.
9. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste