Tradisjonsbakst

IMG_6459

Bestemors vafler

Posted on Mar 24th, 2015

I morgen  25 mars er den store vaffeldagen og dette er en av mine favoritt oppskrifter som jeg har blitt servert opp igjennom barndommen. Til…

Continue Reading

Brente kanel mandler

Posted on Dec 18th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 1 dl vann 250 g Mandler 100 g Sukker 1 ss Kanel   1. Ha vann, sukker og mandler i en tykk bunnet kjele og…

Continue Reading

Brente mandler

Posted on Nov 23rd, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 250g Mandler 1dl vann 1dl sukker frø fra en halv vaniljestang. 1. Ha alle Ingredienser i en tykkbunnet…

Continue Reading

Bringebærkjeks

Posted on Nov 20th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 750 g Romtemperert smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri) 1 kg Hvetemel 330 g Melis 3 - 6 …

Continue Reading

Brune pinner med karamell

Posted on Nov 28th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: (ca 30 stk) 200 g Smør 200 g Sukker 1  Eggeplomme 1 ss Lys sirup ½ ts Kanel 1 ts Vaniljesukker 1 ts…

Continue Reading

Ekte marsipan

Posted on Dec 21st, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 500 g Skoldede tørre mandler 500 g Melis 1 til 2 eggehvitter Eggehvitter 1 ts tragant (fås på apotek, kan…

Continue Reading

Fattigmann

Posted on Dec 14th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: (ca 60 stk Fattigmann) 6 Egg 6 Eggeplommer 1 1/2 dl Fløte 100 g Sukker 50 g Smeltet smør 1/2 ts…

Continue Reading

Finske pinner

Posted on Dec 2nd, 2013

Til denne oppskriften trenger du: (ca 40 stk) 300 g Smør romtemperert 125 g Melis 300 g Hvetemel 100 g Potetmel 2 ss …

Continue Reading

Fylte rifflekjeks

Posted on Dec 6th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 750 g Romtemperert smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri) 1 kg Hvetemel 330 g…

Continue Reading

Halvgrovt Mandelpotetflatbrød

Posted on Dec 20th, 2016

Halvgrovt Mandelpotetflatbrød er deilig og sprøtt, med en god smak. disse flatbrødene egner seg ypperlig til alt man bruker flatbrød til. i og…

Continue Reading

Hamarbollen

Posted on Jan 25th, 2014

Dette er en av de oppskriftene jeg føler det trengs litt mer forklaring på hvordan er blitt til, jeg sitter og tenker på Hamar, byen jeg bor i,…

Continue Reading

Hasselnøtt og aprikos konfekt

Posted on Dec 22nd, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 200g Marsipan 50 g Tørkede aprikoser 50 g Hasselnøtter 50 g sjokolade (Bruk melkefri sjokolade om du vil ha…

Continue Reading

Havreflarn med sjokolade

Posted on Nov 21st, 2013

Til denne oppskriften trenger du: (ca 30 stk) 75g Smør 100g Havregryn 1  Egg 125g Sukker 1 ts Bakepulver 50g sjokolade (bruk melkefri…

Continue Reading

Honning og karamell kaker

Posted on Dec 13th, 2013

Til denne oppskriften trenger du 300g Fløtekarameller (finner oppskrift her) 5 dl Honni Corn 200g sjokolade 1. Smelt karamallene på svak varme. 2.…

Continue Reading

Ingefær og sitron nøtter

Posted on Nov 18th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 300 g Smør romtemperert (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri) 125 g Melis 300 g Hvetemel 100 g…

Continue Reading

Kaffe og kokos konfekt

Posted on Dec 27th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 200g Marsipan 50 g kokos 1 ts kaffe ekstrakt (eller bland litt vann med pulverkaffe så du får sterk…

Continue Reading

Kake-husets beste pepperkaker

Posted on Nov 25th, 2013

Pepperkaker er vel  den kaken vi alle har ett forhold til, enten som ferdige kjøpekaker, pepperkakehusbygging eller pepperkaker sammen med litt…

Continue Reading

Kanelhjerter

Posted on Dec 7th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 300 g Smør romtemperert (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri) 125 g Melis 300 g Hvetemel 100 g…

Continue Reading

Kokosmakroner

Posted on Nov 26th, 2013

Til denne oppskriften trenger du (ca 20-30 stk) 5 Eggehvitter 300g Sukker 400g Kokos 1/2 ts Sitronsaft Litt kakao til dryss 1. Ha…

Continue Reading

Kransekake stenger

Posted on Dec 17th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 250 g Malte mandler 250 g Melis 2 Eggehvitter 50 g Sjokolade Royal icing Royal icingen har jeg farget i to…

Continue Reading

Krumkaker

Posted on Dec 11th, 2013

Til denne oppskriften trenger du 160g Egg (vei opp eggene og så tar du lik vekt av øvrige ingredienser, mengden egg jeg valgte veide 160 g) 160g…

Continue Reading

Krydderkake

Posted on Nov 19th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 150 g Smør 8 dl Kulturmelk 5 dl sukker 3 ts malt kanel 1 ts malt kardemomme 1 ts malt nellik 1 ss…

Continue Reading

Luksus julekake

Posted on Nov 27th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: (gir 3 små eller 1 stort) 125 g…

Continue Reading

Lussekatter

Posted on Dec 12th, 2013

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her) Til denne oppskriften trenger du: 950 g Hvetemel 5 dl melk 1 g…

Continue Reading

Mandelpotet lomper

Posted on Dec 10th, 2016

Mandelpotet lomper er noe av de beste lompene man kan lage, men de er også mye vanskligere og bake med siden de er litt "korte" i bakeevne i forhold…

Continue Reading

Mjølgamp

Posted on Jun 27th, 2014

Dette er en oppskrift jeg har fått av min svigermor som kommer fra Gausdal der denne kaffekaken har sitt opphav. Til denne oppskriften trenger…

Continue Reading

Peppermynte Konfekt

Posted on Dec 19th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: (ca 20 stk) 1 eggehvitte 250 g melis 1/2 ts Peppermynte ekstrakt 50 g sjokolade (bruk melkefri sjokolade om du…

Continue Reading

Potetlefse

Posted on Nov 29th, 2014

Denne oppskriften er etter min egen bestemor og er veldig stor, den vil gi ca 75 stk store lefser. jeg har og i parantes skrevet opp oppskriften der…

Continue Reading

Riskaker

Posted on Dec 14th, 2013

  Til denne oppskriften trenger du: 200 g Mørk sjokolade 5 dl Puffet ris Noen ruter hvit sjokolade 1. Smelt den mørke sjokoladen over vannbad…

Continue Reading

Rosettbakkels

Posted on Dec 13th, 2015

Til denne oppskriften trenger du: (ca 30 stk rosettbakkels) Rosettjern 100 g Hvetemel 1 Egg 1 1/2 dl Helmelk 50 g smeltet smør 1…

Continue Reading

Salty chewy cashew caramell

Posted on Dec 5th, 2013

til denne oppskriften trenger du: 1,5 dl Sirup 1 dl kondensert søtet melk 1 dl fløte 1 dl melk 75 g smør 300 g sukker 1/2 ts godt…

Continue Reading

Serina kaker

Posted on Dec 4th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 150 g Smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri) 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts…

Continue Reading

Serveringstips for pepperkaker og potetlefser

Posted on Jan 2nd, 2015

Har du igjen pepperkaker eller potetlefser etter jul? her får du noen supre snacks tips fra meg:) Til denne oppskriften trenger…

Continue Reading

Sirupsnipper med karamelliserte pecannøtter

Posted on Nov 29th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 1½ dl Kremfløte 150 g Sirup 150 g Sukker 100 g Smør 450 g Hvetemel ½ ts malt Pepper ¼ ts malt…

Continue Reading

Sjakkruter

Posted on Nov 22nd, 2013

Til denne oppskriften trenger du: (ca 60 stk) 750 g Romtemperert smør(Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri) 1 kg Hvetemel 330 g…

Continue Reading

Sjokolade og chilli mandler

Posted on Dec 23rd, 2013

Til denne oppskriften trenger du: 1 dl vann 250 g Mandler 100 g Sukker 2 ss Kakao 1/2 ts Knust tørket chilli   1. Ha vann, sukker og mandler…

Continue Reading

Smultringer

Posted on Dec 22nd, 2015

Til denne oppskriften trenger du: (ca 80 stk Smultringer) 3 Egg 350 g Sukker 3 dl Seterrømme 2 d Fløte 50 g Smeltet smør 750 g…

Continue Reading

Sprø sjokolade og appelsin kjeks

Posted on Dec 3rd, 2013

Til denne oppskriften trenger du: (ca 45  stk) 300 g Smør romtemperert 125 g Melis 300 g Hvetemel 100 g Potetmel 2 ss Vann 100 g…

Continue Reading

Tjukklefse med brunostkrem

Posted on Dec 5th, 2014

Dette og er en gammel lefseoppskrift jeg har arvet etter en av mine bestemødre Og til denne oppskriften trenger du:(20 stk) Tjukklefse: 5…

Continue Reading

Tørre vaffler

Posted on Nov 25th, 2014

Til denne oppskriften trenger du: (12 plater) 500 g Potetmel 4 Egg 250 g Smeltet smør 250 g Sukker 3 ts Bakepulver 1 ts…

Continue Reading

Verdens enkleste julekake Tyske Skiver

Posted on Dec 16th, 2013

Til denne oppskriften trenger du: (ca 40 stk) 375 g Romtemperert smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri) 500 g Hvetemel 170 g…

Continue Reading