Grove Hamburgerbrød

IMG_4647

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

3 dl Lunket vann

1 Egg

25gr gjær

1/2ts Salt

25 g Smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)

1ss Sukker

1 ss Sitronsaft

ca 4,5 dl Hvetemel

1dl Sammalt hvete grov

1dl Sammalt rug grov

25gr Sesamfrø

25 gr Linfrø

30 g Hele byggkorn

1. Bland alle ingrediensene til en smidig og fin deig

2. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.

3. kjevle deigen til en leiv ca 2 cm tykk og stikk ut boller med en dessert ring.

4. Legg bollene på ei bakeplate.

IMG_4604

5. Dekk brødene med plast og la heve til dobbel størrelse.

6. Stek i ca 20 min på 220 grader

7. Avkjøl på rist.

IMG_4614

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar