Brød med saup / Kjernemelk

IMG_9915
Til denne oppskriften trenger du: (2 brød)
20 gram Gjær

1 L Saup/kjernemelk (kan alternativt bruke skummet kulturmelk)

100g sammalt Hvete

100g sammalt Havre

100g sammalt Rug

1 kg Hvetemel
1 ts salt

 IMG_9906
1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.
2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.

3. Velv deigen over på ett bakepapir og form 2 brød, bruk litt mel til og bake de ut så setter de seg ikke fast i fingrene.
IMG_9908
4. La heve til dobbel størrelse (flyter de litt ut så dytt de litt sammen like før steking) og lag ett kryss snitt midt på.

5. Stek i ca 20-30 min på 250 grader, knakk litt på brødet og er det en hul lyd er det ferdig.

6. Avkjøl på rist.

 IMG_9929
Det er lov å la seg friste

 

3 kommentarer

  1. Hei! Tenkte å prøve meg på dette brødet: )Men når det står sammalt rug, havre og hvete – mener du da GROVT sammalt eller sammalt – FINMALT?
    🙂

    • Om du bruker finmalt eller grovmlt har ingen innvirkning, men ved og bruke Grovmalt får du en “grovere konsistens av brødet, men bruker du finmalt vil det få en “finere” konsistens:)

  2. Hei! Tenkte å prøve meg på dette brødet: )Men når det står sammalt rug, havre og hvete – mener du da GROVT sammalt eller sammalt – FINMALT?
    🙂

Legg igjen en kommentar