Rabarbra knuter

IMG_6647

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

Deig:

950-1100 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ts Kardemomme

100 g Sukker

50 g Ekte vaniljesukker

(har du ikke ekte vaniljesukker bytt ut med 1,5ts vanlig vaniljesukker og øk vanlig sukkermengde med 50 g)

6 dl Melk

50 g Gjær

150 g Smør romtemperert

1 Egg

1 ss Honning

Fyll:

1,5-2 dl Jordbør og rabarbrasyltetøy

50 g Hakkede hasselnøtter

(egg til pensling)

IMG_4790 

Deigen:

1. Bland egg, honning, sukker, vaniljesukker og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel,kardemomme og melkeblandingen godt sammen.(tilsett mel litt og litt til du har en passe klissete deig)

4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

5. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

6. Ha deigen over på ett melet bakebord.

7. Kjevle deigen til en rektangulær leiv i ca 1 cm i tykkelse.

8. Smør på rabarbrasyltetøyet på  leiven

9. Brett den ene halvdelen over den andre.

IMG_6617

10. Ta en deigskrape eller kniv og kutt i ca 2 cm tykke skive, gi di en twist og lag en knute og sett på ett bakepapirkledd bakeplate.

11.  La heve under ett klede til dobbel størrelse. sett ovnen på 225 grader.

12. Pensle med sammenpisket egg, og dryss på litt hakkede hasselnøtter.

13. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyllne.

14. Avkjøl på rist.

Disse kan du fryse og ta opp igjen hvis du trenger varm de bare i ca 5 min 200 grader og de er som nystekte.

IMG_6637

Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. can ? get the repicelooks so delicious??

    • If you use the translator at the right side on the page you can change the language to the one you prefer, and then the recipe will be written in your language:-)

Legg igjen en kommentar