Forêt pâtisserie / Skogens kringle

IMG_2591

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

350g Hvetemel

25 g Gjær

1dl Melk

250g Sukker

3 Egg

200g Smør

3dl blåbær syltetøy

200 g bjørnebær

1 egg til pensling

IMG_2581

1. Bland mel,tørrgjær,sukker i en bakebolle.

2. Ha i lunken melk og lettpiskede egg.

3. Pisk noen minutter før du tilsetter smeltet smør.

4 La maskinen kjøre i 15-20 minutter så deigen blir seig og fin.

5. La deigen heve under hånkle i romstempratur i 1 time(dobbel størrelse).

8. Kjevle ut  deigen til en tynn leiv, og smør på blåbær syltetøy og hakkede bjørnebær.

8 Rull leiven sammen og kutt i passelige biter og fyll opp en springform.

IMG_2582

9. La heve på benken i ca 1 time.

10. Pensle med pisket egg.

11. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 50-60 min hvis den blir fort brun legg litt bake papir over inni ovnen.

IMG_2596

Pynt gjerne med litt melis dryss og hakkede nøtter.

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar