Dampebrød

IMG_2915

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

(dette gir ett brød dobble og tripple gjerne oppskriften men ikke øk mengden gjær over 50 g)

2,5dl Lunket vann (37 grader)

1 Egg

1/2ts Salt

1ss Olje

1ss Honning

1 ss Sitronsaft

25g Gjær

ca 3,5 dl Hvetemel (tilsett mel til en passe klissete deig)

3 dl Sammalt hvete grov

25 g Sesamfrø

25 g Linfrø

25 g Solsikkefrø

IMG_2907

1. Bland alle ingrediensene til en smidig og fin deig

2. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.

3.  Ha deigen på melet bakebord og form ett brød

4. Legg brødet på ett bakebrett.

IMG_2909

5. Dekk brødet med kjøkken håndkle og la heve til dobbel størrelse.

6. Sett på ovnen på 225 grader, da den når rett tempratur setter du inn brødet og hiver  inn 10-12 isbiter i bunnen så det blir fin damp

7. stek i ca 20 min på 225 grader

8. avkjøl på rist.

 IMG_2914

Det er lov å la seg friste

4 kommentarer

  1. Bjørg

    Tenkte å bake dette brødet no, men har ikkje isbitar. Blir det dårligare resultat uten? Kan eg bruke berre vatn?

    • Hei du ja du kan bruke bare vannn men da må du bruke litt mer:) isbiter bruker litt lengre tid på og fordampe bort:)

      • Bjørg

        Då står 2 brød til etterheving 🙂 syns det høres lite ut med 20 min steiking?

        Masse oppskrifter her som skal prøvast etterkvart 🙂

        Takker for svar!

        • håper det smaker:) på såppas høy varme som 225 grader så går stekinga ganske radig og dampen er og med på og steke brødet:) men ovner er litt forskjellig så dunk litt på det og høres det hult ut så er det ferdig:)

Legg igjen en kommentar