Fougasse

Fougasse er ikke så kjent for mange, men fougasse er  den franske slektningen til det mer kjente foccacia, ett deilig brød fyllt med ett deilig fyll som du kan variere i det uendelige med urter, nøtter, ost, tomater, oliven osv. bare fantasien setter grenser. i denne fougasse har jeg valgt ett deilig fyll med nøtter, ramsløk, rødløk og rosmarin.

Til en stor fougasse trenger du:

700 g Hvetemel

0,5 dl Olivenolje

4,5 dl Kaldt vann

15 g Gjær

Fyll:

En liten rødløk

2 ts Ramsløkpure

litt Olivenolje

50 g Hasselnøtter

Rosmarin etter eget ønske.

1. Start med deigen og elt alle ingredienser i 15-20 minutter til du er har en seig og smidig deig.

2. Ha deigen over i en stor bolle og la heve 1 time, brett så deigen over seg selv noen ganger.

3. Gjenta prosessen med brettingen 2-3 ganger.

4. Lag så fyllet, hakk løk og frs den i litt olivenolje,

5. Ha så i hakkede nøtter, ramsløk og hakket rosmarin (spar igjen noen nøtter og litt rosmarin)

6. Avkjøl fyllet til romstempartur.

7. Ha deigen på ett melet bakebord og kjevle ut deigen til en leiv ca like stor som en bakeplate.

8. Ha fyllet på ene halvdelen og brett over.

9. Legg fougasse på en bakeplate og la heve 30 min.

10. Lag noen kutt i den og dra den litt ut i kantene så kuttene blir større.

11. Drissle over litt olje, rosmarin, nøtter og flaksalt.

12. Stekes i ca 25 min  på 220 grader.

13. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar