Eltefritt speltbrød

IMG_4073

Til denne oppskriften trenger du:

750 g Siktet Speltmel (bytt gjerne ut 1/3 med sammalt spelt)

15 g Gjær

2 ts Salt

6 dl Kaldt vann

1 ss Sitronsaft

1 ss Honning

1. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.

2. Dekk til bollen og sett til heving i 12-18 timer på ett kaldt sted f.eks kjøleskap.

3.Finn frem deigen og ha den utover ett melet bakebord.

4. Brett deigen 4-5 ganger inn mot midten.

5. La deigen heve til dobbel størrelse.

6. Sett en jerngryte med lokk inn i ovnen på 250 grader.

7.  Da ovnen er varm nok har du brødet i jerngryta og setter på igjen lokket.

8. Stek i 25 minutter med lokket på og de siste 25 minutter uten lokk.

9. Avkjøl på rist.

IMG_4080

Legg igjen en kommentar