Pannetone ala Kake-huset

IMG_1871

Til denne oppskriften trenger du: (en stor eller 12 små)

1,75 dl Helmelk

12 g gjær

500 g Hvetemel

150 g Smør

1 ts Salt

1 Egg (og ett til pensling)

4 Eggeplommer

80 g Sukker

1 ss Ekte vaniljesukker

Skall av en Appelsin

30 g Tørket aprikos grovhakket

30 g Rosiner

30 g Sukat

30 g Tranebær

30 g Tørket fiken grovvhakket

20 g Mandler

IMG_1823

1. Varm opp melken til den er 37 grader.

2. Smuldre gjæren i melken og rør så inn 1/3 av melet.

3. La heve i ca 30 minutter.

4. Pisk sammen egg, eggeplommer,sukker og appelsinskall.

5. Bland salt inn i det resterende melet.

6. Elt inn vekselsvvis det tørre og våte inn i fordeigen.

7. Elt så inn romstemperert smør litt og litt.

8. Hev deigen til dobbel størrelse.

IMG_1824

9. Ha deigen på ett melet bakebord og elt inn nøtter og  tørkede frukt og bær.

10. Form da enten ett stort rundtbrød eller 12 små og legg på bakepapir/muffinsform.

IMG_1826

11. Etterhev ca 30 min

12. Pensle med egg og stek i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min. (lager du en stor må det stekes ca 40-50 min)

13. Avkjøl på rist.

IMG_1860

Det er lov å la seg friste

 

Legg igjen en kommentar