Pestobrød

25IMG_1467

(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)

Til denne oppskriften trenger du:

950-1100 g Hvetemel

(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)

1 ss honning

6 dl Melk

50 g Gjær

1/2 ts bakepulver

150 g Smør romtemperert

1 Egg

1 ts salt

2 dl Rød Pesto

IMG_1439

1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.

2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

3. Elt mel, bakepulver, salt og melkeblandingen godt sammen.

4. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.

6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

IMG_1440

7. Ha deigen over på ett melet bakebord og kjevle den til ett rektangel.

IMG_1441

8. Smør på pesto og rull sammen.

IMG_1442

9. Del på midten og flett sammen og legg i en smurt brødform.

8. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.

IMG_1445

9. Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 30 min

IMG_1451

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar