Snurrer med salt karamell og nøtter

Gjærbakst er en av mine favoritter og bake og ikke minst spise, og snurrer med deilig salt karamell og nøtter  smaker bare helt utrolig. Da man baker snurrer i form holder og snurrene seg saftigere.

Til en form snurrer trenger du:

50 g Gjær

5 dl Melk

150 g Sukker

4 ts Kardemomme

1 Egg

1000g Hvetemel

150 g Mykt smør

1 ts Bakepulver

Fyll:

50 g Mykt smør

50 g Sukker

50 g Brunt sukker

litt Kanel

Vaniljekrem

Topping:

Salt karamellsaus

60 g Hakkede nøtter

For ett brett kanelsnurrer ca 12 stk.

1. Elt sammen alle ingrediensene  til deigen utenom smøret.

2. La deigen elte i 15 min før du så elter inn smøret i terninger.

3. La deigen heve ca 60 min.

4. Kjevle deigen ut til en stor leiv og smør på smør før du har på sukker, brunt sukker og kanel.

5. Rull så sammen leiven og del oopp i 12 like deler.

6. Plasser delene i en bakepapirkledd bakeplate, Lag fordypninger midt i hver snurr og fyll med vaniljekrem.

7. La heve ca 45 min.

8. Stekes  midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min.

9. Avkjøl hele formen på rist.

10. Drissle over salt karamell saus og hakkede nøtter

11. Nyt

Legg igjen en kommentar