Gryterundstykker

IMG_9196

Til denne oppskriften trenger du:

12 små jern/keramikkgryter 12 cm

25 gram Gjær

5 dl kaldt Vann

5 dl kald Melk

Ca 1,2 kg Hvetemel

1 ts salt

IMG_9176

1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.

2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.

3. Velv deigen over på ett bakepapir og form 12 rundstykker, bruk litt mel til og bake de ut så setter de seg ikke fast i
fingrene.

IMG_9177

4. La heve til dobbel størrelse.

5. Sett minigrytene i ovnen da du setter på ovnen.

5. Stek i ca 10 min på 250 grader med lokk, fjern så lokket og skru ned til 200 og stek ca 10 minutter til

6. Avkjøl på rist.

IMG_9181

Det er lov å la seg friste

4 kommentarer

  1. Berit

    Takk for alle flotte oppskriftene du deler ed deg:)
    Gryterundstykkene må jeg bare prøve meg på.

    Super blogg du har.

    Hilsen Bakstekjærringa fra Varteig

    • Takk for det, hyggelig og høre att du liker bloggen min:)

      Mvh Kake-huset

  2. Mona H. Gjerstad

    Hei hei, og tusen takk for deling av mange gode oppskrifter. Når det gjelder disse gryterundstykkene, kan en lage de i en stor gryte til brød også ? Har ikke så mange smågryter.
    Mvh. Mona

    • Hei, ja det kan du gjøre:-) ellers ligger det også to oppskrifter på grytebrød inne på kategorien gjærbakst 🙂

Legg igjen en kommentar