Eclairs er deilige avlange vannbakkels fylt med deilige kremer, denne gangen har jeg laget eclairs med jordbærkrem og brunostkrem. Krem med brunost gir en deilig og god karamellsmak som jeg bare elsker, og med litt salt blir det enda bedre.
Til denne oppskriften trenger du:
300 g vann
150 g smør
150 g hvetemel
4 egg
Fyll:
Brunostkrem:
50 g Brunost
100 g Hvit sjokolade
3 dl Fløte
en klype salt
Jordbærkrem:
100 g Hvit sjokolade
3 dl Fløte
1 s Jordbærekstrakt
Topping:
1 Eggehvite
1/2 ts Sitronsaft
200 g Melis
Vann til rett konsistens
(Konditorfarge)
Vannbakkels:
1. Kok opp vann med smøret i terninger.
2. Ha i siktetmel i kjelen og rør godt(til den samler seg som en ball).
3. La det hele hvile noen minutter.
4. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin og ha ett og ett egg i deigen.
5. Det siste egget kan du vispe sammen og helle forsiktig halve i røren og så ser du om konsistensen er bra når den slipper en slikkepott uten og miste formen da den er klar.
6. Ha deigen i sprøytepose med rund tip og sprøyt lengder på bakepapir på ca 10-12 cm.
7. Stek dine eclairs på 210 grader i 35 minutter.
Brunostkrem:
1. Kok opp fløte.
2. Hell fløten over sjokoladen og brunosten og rør til alt er oppløst.
3. Avkjøl kremen helt, gjerne over natten. Pisk så opp kremen.
Jordbærkrem:
1.Kok opp fløte.
2. Hell fløten over sjokoladen og jordbærekstrakt.
3. Avkjøl kremen helt, gjerne over natten. pisk så opp kremen.
Montering:
1.Sprøyt kremene inn i eclairsene.
2. Pisk sammen alle ingrediensene til toppingen utenom vann.
3. Tilsett vann i toppingen til den blir litt tynnere så du kan dyppe eclairsene i så det legger seg pent på toppen. Ha og gjerne konditorfarge i toppingen hvis du ønsker farge.
4. Pynt etter eget ønske